İsmet Yılmaz'dan ilk açıklamasında Erdoğan'a mesaj!

Yeni Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Genel Kurul'da Meclis Başkanı seçilmesi sonrası konuşma yaptı.
Yeni Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, "Kuvvetler ayrılığı Cumhurbaşkanı'nın koordinasyonunda medeni bir işbirliğidir" diyerek Erdoğan'a mesaj yolladı.

TBMM Genel Kurulu’nda Meclis Başkanlığı için yapılan 4’üncü oylamanın sonuçları açıklandı. AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 258 oyla Meclis Başkanı oldu.

İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'na hitaben bir konuşma yaptı. Yılmaz şunları söyledi:

"TEŞEKKÜR EDİYORUM"

"Bu yüce Meclis'e başkan seçilerek, omuzlarıma yüklediğiniz görev ve büyük onur nedeniyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu ana kadar yürüttüğüm Milli Savunma Bakanlığı görevi de hukuken sona ermiştir. Meclis Başkanı olarak görevde kaldığım süre içerisinde, Anayasa, iç tüzük ve hukuk kuralları çerçevesinde yüce Meclis'e hizmet etmeye çalışacağımı ifade etmek isterim.

"KUM SAATİ İŞLEMEYE BAŞLADI"

Yeni yasama döneminin hayırlı olmasını diliyorum. Bu Meclis İstiklal Savaşı'nı yöneten, devleti ve cumhuriyet kuran gazi meclistir. Aziz milletimiz sorunların çözümü olarak bu Meclis’i görmektedir. Burası demokrasinin kalbidir. Halkın sorunlarına çözüm buldukça, halkın umutları artacaktır. Bize düşen Meclis’in itibarını en yüksekte tutmaktadır. Yapacak çok işimiz var, kum saati işlemeye başladı. Bu da bize Meclis’in bir dakikasını bile boşa harcamamız gerektiğini göstermektedir.

"MİLLETİMİZ YENİ ANAYASA BEKLİYOR"

Meclis'in daha iyi çözümleri ortaya koyabilmesi için gerekli tartışma ve konuşmanın yeri olduğunu milletimize gösterebiliriz. Milletimiz, TBMM’den yeni bir Anayasa beklemektedir. Ekonomik ve demokratik seviye yeni anayasayı zorunlu kılmaktadır. Toplumda esasen çok geniş bir mutabakat mevcuttur.

İyi işleyen demokrasi içinde, Anayasa, beklenen toplumsal siyasal sorunların çözümü için gerekli zemini sağlamaktır. Yeni Anayasa hepimizin ortak sorumluluğudur. Toplumun tüm kesimlerinin bu sürece katılmasıyla herkesin sahip çıkacağı bir Anayasa yapılabilir.

'KUVVETLER AYRILIĞI' VURGUSU

Bu dönemde devlet gücünü kullanan organlar arasındaki işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtmek isterim. Kuvvetler ayrılığı Cumhurbaşkanı'nın koordinasyonunda, belli devlet yetkilerinin kullanılmasına yönelik medeni bir işbirliğidir.

"ÇOĞULCULUK ZENGİNLİKTİR"

Bize düşen farklı dünya görüşlerini ve yaşam biçimlerini bir arada ve zenginlik olarak görmektir. Çoğulculuk herkesin kendi kimliğiyle toplumsal yaşama katılmasıyla mümkündür. Bu konuda ihtiyaç duyduğumuz şey, kendi kültürel değerlerimize bu gözle bakmaktır.

Evrensel değerleri benimseyen, farklılıklarını barış içinde yaşatabilen bir Türkiye ile geleceğe umutla bakabiliriz. Bir kez daha şahsıma gösterilen itimatta teşekkür ediyor, yeni yasama döneminin hayırlı olmasını diliyor, yüce Meclis’i saygıyla selamlıyorum.

İSMET YILMAZ KİMDİR? 

İsmet Yılmaz, 10 Aralık 1961'de Sivas Gürün'de doğdu. Hukukçu, Yönetici ve Gemi Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümünden ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisanslarını İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesinde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk ABD'de yaptı. Doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü deniz hukuku alanında tamamladı.

Kamu ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis, müşavir avukat olarak çalıştı. 2002'de Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 2007'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi. Anayasanın 114. maddesi uyarınca 1 Kasım 2007'de TBMM dışından Ulaştırma Bakanlığına atandı. 61. Hükümette Milli Savunma Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası.

    :

    :

    :

    :

    "İsmet Yılmaz'dan ilk açıklamasında Erdoğan'a mesaj!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete