Görmez'den özeleştiri

Mehmet Görmez: İslam ülkelerinde insan yetiştirme düzenleri, din eğitimi, din eğitimi veren mekanizmalar yeniden gözden geçirilmeli.
iyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, katıldığı iftar programında manifesto gibi İslam eleştirisi yaptı. “Biz nerede hata yaptık?” diye soran Görmez, İslam’ın kendini yeriden “sorgulaması” gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ankara’da düzenlediği iftar programına katılan  Mehmet Görmez tarihi açıklamalarda bulundu. İslam Ülkeleri Büyükelçilerinin de davetlileri arasında bulunduğu iftar sofrasında konuşan Görmez “Üzülerek belirtiyorum” diye başladığı konuşmasında çarpıcı tespitlerde bulundu.

Görmez “İslam coğrafyasında da en büyük sorun, artık bir eman sorunu, bir güvenlik sorunudur. Bu eman sorunu dünyada yaşayan bütün Müslümanların bir iman sorununa dönüşüyor. Başka dünyalarda nefretin, öfkenin ve düşmanlığın, İslam’a yönelik düşmanlığın gelişmesine sebep oluyor. Sadece İslam coğrafyasında güvenlik sorunu yok. İslam’ın kendisinin bir güvenlik sorunuyla karşı karşıya olduğunu ifade etmek isterim. Çünkü İslam dini bizatihi Teolojik yapısıyla, insanlığa getirdiği yüce değerlerle, yeni ortaya çıkmış bir takım yanlış anlayışların tehdidi altındadır” dedi.

“GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ”

Son yıllarda şiddetin gölgesinde ortaya çıkan yeni dini anlayışların, İslam’ın yeryüzüne getirdiği rahmet mesajlarını tehdit etmeye başladığına vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Yeni modern zamanlarda son on yıllarda şiddetin gölgesinde ortaya çıkan yeni dini anlayışlar, İslam’ın yeryüzüne getirdiği o rahmet mesajlarını tehdit etmeye başlamıştır. Onun için bütün İslam ülkelerinin bilhassa insan yetiştirme düzenlerini, din eğitimini, din eğitimi veren mekanizmalarını gözden geçirme mecburiyetleri vardır. Biz nerede hata yaptık? Sorusunun cevabı üzerinde hepimizin durması gerekir” diye konuştu.

Bugünlerde her Müslümanın kendisine sorması gereken sorular olduğunu kaydeden Görmez, şunları söyledi;  “Bugünlerde mümin ve Müslüman olan her insanın kendisiyle, nefsiyle, kalbiyle baş başa kaldığında Rabbine elini açtığında mutlaka şu soruyu kendisine sorması gerekiyor, ‘Biz nereye gidiyoruz?’ hani Kuran’ı Kerim’in hepimize yüksek sesle sorduğu bir soru var, ‘Nereye gidiyorsunuz?’ Rabbimizin nimetlerle donatarak hepimize ikram ettiği ortak evimiz, ortak yurdumuz olan dünyamızı ne hale getirdik.”

“BİZ NEREDE HATA YAPTIK?”


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,  “Yeni modern zamanlarda son on yıllarda şiddetin gölgesinde ortaya çıkan yeni dini anlayışlar, İslam’ın yeryüzüne getirdiği o rahmet mesajlarını tehdit etmeye başlamıştır.

Onun için bütün İslam ülkelerinin bilhassa insan yetiştirme düzenlerini, din eğitimini, din eğitimi veren mekanizmalarını gözden geçirme mecburiyetleri vardır.

Biz nerede hata yaptık? Sorusunun cevabı üzerinde hepimizin durması gerekir. Harici sebepleri hepimiz biliyoruz. Ancak yüce dinimiz her zaman bu tür sorunları önce kendi nefsimizde, kendi kalbimizde aramaya bizi davet eder” diye konuştu.

Kaynak: DHA
  • ata berk
    asıl sen kendini sorgulamalısın ata berk - 30 Haziran 2015 dediği lafa bak islam kendini sorgulamalıymış. bunu bir sözde islam adamı söylüyor. İslam eksiksizdir ve sorgulanamaz, asıl siz kendinizi sorgulayın. Bu ülkede din adamıyken şatafata daldınız, zenginlikle meşgul oldunuz, devleti dolandıranlara dini alet edenlere ses çıkartmadınız. Koltuğu düşündüğünüz kadar ALLAH ı düşünmediniz. varsa yoksa birileri bişey demesin diye ya sustunuz hada hariçten gazel okudunuz. yazıklar olsun yazıklar....

:

:

:

:

"Görmez'den özeleştiri" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete