Erdoğan Fuat Avni’nin deşifre ettiği planı devreye soktu

Dün yaptığı konuşmada “Azınlık Hükümeti sıkıntılara çare olmaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuatavni’yi doğruladı.
Bakın Fuatavni 20 gün önce Erdoğan’ın bu açıklamayı yapacağını nasıl bilmiş?
 
Eski milletvekillerine Saray’da iftar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP ve Saray içinden verdiği çarpıcı bilgilerle fenomen olan Fuatavni’nin yaklaşık 20 gün önce deşifre ettiği iddiayı doğruladı.

Fuatavni, 11 Haziran tarihinde attığı tweette, Erdoğan, CHP’nin muhtemel bir azınlık hükümeti kurma ihtimalinin önünü kapatmak için önümüzdeki günlerde “Azınlık Hükümetine karşıyım” açıklaması yapacağını iddia etmişti.

“AZINLIK HÜKÜMETİ TÜRKİYE’NİN SIKINTILARINA ÇARE OLMAZ” 

Dediği gibi de oldu. Erdoğan dün akşam yaptığı konuşmada “Azınlık Hükümeti Türkiye’nin sıkıntılarına çare olmaz” diyerek Fuatavni’nin o iddiasını doğrulamış oldu.

İşte Erdoğan’ın dünkü konuşmasından ilgili bölüm;

Bize düşen milletimizin takdirine saygı göstermektir. Anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde Türkiye’nin bu dönemi en sıkıntısız şekilde geçirmesini sağlayacağız. Azınlık hükümeti Türkiye’nin sıkıntılarına çare olmaz”
Ve Fuatavni’nin 11 Haziran’da attığı o tweet;

fuatavni-019.jpg

Fuatavni, 11 Haziran’da attğı tweetlerde, “Tarafsız” Cumhurbaşkanı olacağına dair yemin etmesine rağmen, 7 Haziran seçimleri öncesi bir siyasi partinin genel başkanı gibi günde iki mitingi düzenleyip, isim vermeden AKP’ye oy isteyen, Başkanlık Sistemi için “400 milletvekili verin bu iş huzur içinde çözülsün” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’nin tek başına iktidarını kaybettiği siyasi tablo sonrası stratejisini de şöyle açıklamıştı:

Fuatavni, Erdoğan’ın seçim sonrası Saray’da yaptığı toplantıda erken seçim kararı aldığı ve ilk hedefinin hükümet kurdurmayıp erken seçime gitmek olduğu, eğer o olmazsa MHP ile seçime gidecek bir koalisyon hükümeti kurulmasını istediğini iddia etmişti.

Bugün seçilecek Meclis Başkanı ve sonrasında kurulacak olan Başkanlık Divanı sonrası önümüzdeki hafta Hükümet kurma görevini AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na vermesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu’nun hükümet kurma konusunda sonuç alamaması durumunda teamüllere göre görevi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verecek.

İşte Erdoğan’ın CHP’nin muhtemel bir Azınlık Hükümeti kurma ihtimaline karşılık Fuat Avni’nin de dediği gibi “Azınlık Hükümeti, Türkiye’nin dertlerine çare olmaz”açıklaması ile bu alternatifin önünü kapatmaya çalıştığı belirtiliyor.

Oysa görevi ve sınırları anayasa ile çizilmiş Cumhurbaşkanı’nın görevleri arasında hangi koalisyon hükümeti’nin ya da hangi azınlık hükümetinin ülkenin dertlerine çare olup olmayacağına karar verme gibi yetkisi yok.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da dediği gibi, “Cumhurbaşkanı koalisyon müzakereleri yapamaz” Sadece en fazla oyu alan Partiden başlayarak Hükümet kurma görevi verir.

Yani hangi Azınlık Hükümeti’nin ülkenin dertlerine çare olacağı, hangi koalisyonun ülkenin sorunlarına çare olmayacağına karar verme gibi Cumhurbaşkanı’nın bir görevi yok…

Öte yandan Erdoğan’ın muhtemel bir erken seçimde çok fazla risk görmediği, AKP’nin şimdi de koalisyona muhtaç olduğu, erken seçimde oy kaybetse de yine koalisyon ortaklarından birisi olacağı ama süre içinde belki HDP’yi baraj altına itilebilecek ve MHP’nin milliyetçi oylarını alabilecek formüllerin geliştirilebileceği, dolayısıyla da erken seçim çok fazla dillendirilmeden erken seçime giden yolların taşlarının döşenmesi talimatı verdiği Fuatavni’nin 11 Haziran’da gündmee getirdiği iddialar arasında bulunuyor.

İşte Fuatavni’nin 11 Haziran tarihinde koalisyon ve erken seçim konusunda attığı tweetler;

1. … ve avaneler, ilk şoktan sonra çok özel bir toplantı yaptılar. Seçimle ilgili değerlendirme yapıldı.
2. İki seçenek değerlendirildi. Öncelikle hükümet kurdurmayıp erken seçime gitmek, başaramazlarsa MHP ile koalisyon hükümeti kurmak.

3. …, ‘Ne olursa olsun erken seçime gidecek formüller geliştirin, MHP ile koalisyon olursa bile seçim hükümeti olmalı” dedi.

4. Strateji gereği bunu dillendirmeme kararı aldılar. ‘Durumu değerlendirdik, gerekli dersleri aldık kampanyası’ başlatacaklar.

5. Erken seçimi dillendirmeden, seçime giden yolun taşları döşenecek. Diğer partiler kaos oluşturuyor yaygarası koparılacak.

6. Toplantıda erken seçim olursa MHP’deki yaklaşık yüzde 4’ün, HDP’nin barajı aşmasına tepki olarak AKP’ye kayacağı söylendi.

7. …’in en büyük korkusu, PKK’nın silah bırakması. ‘Bu durumda HDP’nin oyları katlanır, buna müsaade edilmemeli’ dedi.
8. Fidan, yeniden oyuna dönüyor. Bu minvalde MİT içindeki Işid hücreleri devreye sokulup PKK’nın tahrik edilmesi kararı alındı.

9. Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki üst düzey güvenlik amirlerinin de kaos için ayarlandığı rapor edildi.
10. KCK içindeki MİT’çiler, Cizre ve Yüksekova başta olmak üzere kanlı eylemler yaparak, karşılıklı provakasyona zemin oluşturacak.

11. Avaneler, HDP’yi barajın altına itmek ve MHP’deki oyları garantileme adına ülkeyi erken seçime kadar kana bulamayı planlıyor.

12. …, ‘Yapılacak erken seçimde risk yok. Oylar düşse de farketmez. Zaten şimdi de koalisyona zorlandık” dedi.

13. Baykal’ı çağırmak ve Davutoğlu’nun önünü açıyor gibi yapmak, milleti ütmek ve CHP’yi birbirine düşürmekten öte bir şey değil.

14. Baykal’la görüşme yapma fikri avanelerden geldi. ‘Görüşmeyi siz yaparsanız CHP içinden tepkiler gelir, CHP karışır’ dediler.

15. …’in kumpasçı olduğu iyi bilen Baykal ve Kılıçdaroğlu’nun oyuna gelmeyeceğinin farkında olsalar da her yolu deniyorlar.
16. …, CHP’nin azınlık hükümeti kurma ihtimalinin önünü kapatmak için de ‘Azınlık hükümetine karşıyım’ açıklaması yapacak.

17. MHP’nin CHP ile koalisyon yapmaması için kampanya başlatılıyor. Sosyalmedyada troller MHP’li görüntüsü verecek.
18. Kendilerini MHP’li gösteren AKP’li troller, MHP CHP koalisyon kurarsa bir daha MHP’ye oy vermem’ diyecek.

19. Trollerin çoğu MHP profilli hesaplar açıyor. ‘MHP-CHP koalisyonuna hayır’ kampanyasının merkezi de sosyal medya olacak.

20. MHP ile koalisyon seçeneğine karar verildiği an MHP görünümlü AKP trolleri AKP-MHP koalisyonu şart kampanyasına başlayacaklar.

21. MHP ile koalisyon yapıp MHP’yi suçlarına ortak edip hükümet çalışmalarını tıkayacak yine erken seçime zorlayacaklar.

22. …, ‘Koalisyon hükümeti erken seçim kararı alırsa istifa edip partinin başında seçime girmek için prosedür nedir araştırın’ dedi.

23. Erken seçime partinin başında girerse, başkanlığı elde edecek çoğunluğu sağlayacağı söylenince keyfi yerine geldi. Dalkavuk çok.

24. Avaneler ‘Davutoğlu’yla olmadığını zaten gördük, Gül partiyi ya ele geçirir ya da böler, devreye girmeniz şart’ dediler. …, çaresiz.

25. Cumhurbaşkanı istifa ederse yerine kim, nasıl vekalet edecek, bununla ilgili kesin süreler nelerdir, bunu da inceletiyor.

26. Prosedürü pazartesi akşam ve salı sabah Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Veysel Bektaş ve iki elemanı hazırladı.

27. Bürokratlar, …’in cevabını istediği sorulara ilişkin raporu Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı’ya verdi.

28. Kıratlı, çok detaylı biçimde hazırlanan raporu ‘ivedi’ kaydıyla salı günü Saray’ın Özel Kalem’ine teslim etti.
29. Koalisyon olmadan seçim kararı ya da MHP ile hükümet kurup sorumluluğu ona yıkarak erken seçim kararı. Kumpas planı hazır.

30. Hesaba katmadıklarıysa çok gizli tuttukları bu stratejileri her şeyi ile deşifre edeceğimi unutmuş olmaları. Zavallılar.

Kaynak: Nokta dergisi

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan Fuat Avni’nin deşifre ettiği planı devreye soktu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete