AA seçim gecesi kapattığı New York’taki teras barda yaşananlar

Seçim sonuçları pek çok AKP’liyi efkara boğdu. Ama New York’un lüks bir mekanındaki efkar öyle böyle değildi…
The Press Lounge, New York’un en gözde ‘teras’ mekanlarından biri. Onbirinci Cadde’de Hudson Nehri ve gökdelenlere doğru muazzam bir silüeti ayaklarınızın altına seren The Press Lounge, newyork.com’da ‘en iyi 10 mekan’ arasında gösteriliyor.

Tabi bu etkileyici manzaranın bir bedeli var elbet… Burada, sadece bir şişe bira için bile en az 20 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Eğer aklınızda güzel bir yemek, iki-üç kadeh şarap varsa cüzdanınız biraz şişkin olmalı. Zaten, mekanın en çok eleştirilen yanı da bu; aşırı pahalı!

Türkiye 7 Haziran günü sandık başında oy kulanırken New York’un bu gözde mekanının tanıdık konukları vardı. Anadolu Ajansı (AA) ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), New York seçim sonuçlarını izleme merkezini buraya, The Press Lounge’a kurdu. Daha doğrusunu söylemek gerekirse mekanı kapattı!

Seçim sonuçlarını izleme merkezi denildi ama siz bakmayın bu cümleye… 

İddiaya göre asıl niyet seçimleri izlemek değil, AKP’nin seçim zaferini kutlamaktı. 

Konuklar jazz müzik eşliğinde şampanyalarını yudumladı, ‘çıtır’ karideslerini yedi. Mekanın ‘onur konukları’ ise Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye’nin BM  Daimi Temsilcisi Halit Çevik ve New York Başkonsolosu Ertan Yalçın idi.

 YARIM MİLYON DOLAR HARCANDI

New Yorklu’ların bile ‘pahalı’ bulduğu mekanda verilen resepsiyonda içki ve aperatifler su gibi aktı. Hatta resepsiyon için özel olarak logolu peçeteler bastırıldı, lokum kutuları hazırlandı.

İddiaya göre organizasyonun maliyeti –sıkı durun- yarım milyon doları aştı.

Harcanan para yarım milyon da olsa devletin ali menfaatleri gerektiriyorsa harcanacak elbet. Peki öyle oldu mu? Atılan taş ürkütülen kurbağaya değdi mi? İşte orası biraz şüpheli.

Çünkü sızan haberlere göre devletin kasasından ödenen onca paraya rağmen programa katılım oldukça düşük düzeyde oldu. Yabancı gazetecilerin önem vermediği programa katılım birkaç yabancı ile sınırlı kaldı. Gelen haberlere bakılırsa onlar da ‘rica minnet’ katıldı.

PARAYLA PANELİST GETİRİLDİ

Peki Türkler? Şüphesiz teras barı onlar doldurdu. Ama enterasan olan katılan Türklerin büyük bölümünün AKP’li olmasıydı.

Resepsiyonda bir de panel düzenlendi. Panele dünyaca ünlü yorumcular Rand Beers, Steve Forbes, Doug Schoen ve Judith Miller katıldı.

Bu isimlerin sadece Türkiye’nin kara kaşı kara gözü için geldiklerini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sızan haberlere göre her yorumcu için yine devletin kasasından ‘yüklü’ paralar ödendi.

KADEHLER EFKARA KALKTI

Edinilen bilgiye göre New York’a tepeden bakarak Türkiye’deki seçim sonuçlarını kutlamak üzere ayarlanan bu vip mekanda moraller sandıklar açıklandıkça çöktü. Eğlence yerini mehtaba doğru efkar kadehleri sallayanlara bıraktı.

VE SORULAR…

– Tamamen tarafsız olması gereken devlet kurumları;  AA ve BYEGM’nin adeta AKP’nin seçim zaferini kutlamak için devletin parasıyla böyle bir organizasyonu düzenlemesi yasal mıdır? Etik midir?

– Devletin Büyükelçisinin, Daimi Temsilcisinin ve Başkonsolosunun orada işi ne? Bu kişiler devletin mi yoksa AKP’nin memuru mu?

– Bu programa devletin kasasından ne ödendi?

– Programda neden bu kadar israfa kaçıldı?

– Hadi ‘imaj’ dediniz ‘güçlü devlet’ dediniz yutturdunuz… Harcanan onca paraya rağmen davete hiç ilgi gösterilmemesi bir skandal değil midir?

Kaynak: Nokta dergisi

    :

    :

    :

    :

    "AA seçim gecesi kapattığı New York’taki teras barda yaşananlar" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete