​AKP işaret etti IŞİD vurdu

Yandaşlar günlerce hedef gösterdi, hükümet kapıları açtı, sınırdan geçen cihatçılar Kobane ve Haseke’ye saldırdı. Cihatçılar kadın ve çocukların da olduğu onlarca kişi katletti
IŞİD beş ay önce sürüldüğü Kobane ile Haseke’ye eşzamanlı saldırılar düzenledi. Urfa Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobane’ye sızan cihatçı çetelerin kent merkezinde sivil halkı taraması sonucu onlarca kişi yaşamını yitirdi. Yaralıların bir kısmı Suruş ve Urfa’daki hastanelere getirildi. Haseke’deki saldırıda da çok sayıda ölü var.

Rojava yönetimi, Suriyeli Kürtler ve HDP saldırılardan AKP’yi sorumlu tuttu. HDP Eş Başkanı Yüksekdağ , hükümetin aksini ispatlamasını istedi. PYD lideri Müslim 'Her şey gösteriyor ki Türkiye´den sızmalar olmuş' dedi. Hükümet kanadı ise iddiaları yalanladı. Kurtulmuş, “Türkiye'yi hedef tahtasına oturtmaya çalışıyorlar. Külliyen yalandır ve iftiradır” dedi. 

TEK GEÇİŞ YERLERİ MÜRŞİTPINAR

Saldırıların ardından BirGün’e konuşan Kobaneliler IŞİD çetelerinin bölgeye geçebileceği tek yerin Mürşitpınar olduğunu belirterek şöyle konuştular: “Doğu, Batı ve Güney bölgeleri tamamen YPG’nin elinde. Geriye tek bir seçenek kalıyor. IŞİD militanları Türkiye, Mürşitpınar sınırından girdi.”

MUSTAFA K. ERDEMOL

SALDIRI TÜRKİYE'DEN HABERSİZ OLAMAZ


Türkiye hükümeti kamuoyunu aldatmaktan artık vazgeçmelidir. Bizzat “cumhurbaşkanı”nın ağzından “PYD IŞİD'den daha tehlikeli” diyerek akıllara ziyan bir açıklama yaparak safını belli eden Türkiye hükümeti, önceki gün Kobani'ye IŞİD'in büyük bir hazırlık sonucu gerçekleştirdiği belli olan saldırısında, parmağı değilse de, “etkisi” olduğunu inkar etmemeli.

Kaynak: Erk Acarer

    :

    :

    :

    :

    "​AKP işaret etti IŞİD vurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete