İstanbul'da Kobani protestosu

HDP İstanbul İl Örgütü ve HDK İstanbul İl Koordinasyonu, IŞİD’in Kobani katliamını Galatasaray Lisesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.
Açıklamaya HDP Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel, HDP İstanbul milletvekilleri Pervin Buldan, Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu, Beyza Üstün, Ali Kenanoğlu, Sezai Temelli ile DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ile çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı.

Açıklamada konuşan HDK Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel, Kobani direnişi ile birlikte bütün dünyanın yönünü Kobani başta olmak üzere Kürdistan’a çevirdiğini dile getiren Tuncel, “Kobani’de onurlu bir insanlık için, kadın tecavüzlerine karşı, kadınların pazarlarda mal gibi satılmasına karşı, barbarlara karşı direnenler vardı. Onlar sadece Kürtler ve Kürdistan için değil, tüm insanlık için direndiler” dedi.

HDP İmralı Heyeti Üyesi ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, ise şunları aktardı: “İŞİD, Kürt halkına, Ortadoğu halkına karşı bir daha nefret ve kin yüzünü gösterdi. Dün yüzlerce insanımızın yaralandığı ve onlarca arkadaşımızın yaşamını yitirmesine sebep olan bombalı saldırıda İŞİD’in özellikle kadınları ve çocukları hedef almasını buradan bir kez daha lanetliyoruz, bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Evet, İŞİD dün bir kez daha yüzünü gösterdi. Kürtlere karşı, Ortadoğu’da yaşayan tüm halklar karşı nefretini bir kez daha ortaya koydu. Ama şunu çok açık bir şekilde ifade etmek isterizki, İŞİD’i bu noktaya getiren, İŞİD’i büyüten, destek veren AKP hükümeti bu ölümlerden, bu saldırılardan, bu bombalamalardan bire bir sorumludur” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "İstanbul'da Kobani protestosu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete