"Bunun adı bal gibi yolsuzluk"

AKP'li olan Erzurum Belediyesi'ndeki yolsuzluklar belgeleriyle ortalığa döküldü.
Kentte dilden dile dolaşan ve kahvehanelerden tutun da neredeyse kadın hamamlarında dahil yankılanan Erzurum Büyükşehir Belediyesindeki bu köstebeğin işini profesyonelce yaptığı da gözlerden kaçmıyor.

"TRİLYONCA LİRALIK İHALE" USULUYLE...

Aşağıda paylaşılan belge ve bilgiler gerek uzmanların görüşüne göre, gerekse iddialara göre; Erzurum Büyükşehir Belediyesi BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından dışarıya sızdırıldığı iddia ediliyor.  

Paylaşılan belge ve bilgiler en ince detayına kadar incelendiğinde görülecektir ki; Trilyonlarca Liralık İhale usulüyle yapılması gereken işler doğrudan temin yoluyla yapılmak için 50 Bin Lirayı geçmeyen Faturalardan oluşuyor.

NORMAL PROSEDÜR UYGULANMADI

Ve yine alınan teklifler göz önünde bulundurulduğunda Belediye´nin yapmış olduğu alımlar ve faturalara yansıyan bedellerle aralarında uçurum rakamlar göze çarpıyor. 

Birim Fiyat Teklif Cetvellerinden de görüleceği gibi, Özaydın Mühendislik tarafından verilen fiyatların Faturalardaki Fiyatlarla kıyaslama yapılması halinde aralarındaki fark görülüyor.

Belgelerdeki dikkat edilecek bir diğer husus; Karo, Hazır Beton ve andezitli bordürlerin temini bir Medikal Şirketinden yapılmıştır. Yine bu alım doğrudan temin yoluyla yapılmak için 50 Bin Liranın altında fatura edilerek ihalesiz gerçekleştirilmiş. 

Normal prosedür uygulanarak teklifler alınıp ihale yoluna gidilmesi gerekirken Erzurum Büyükşehir Belediyesi bu alımlarını ihale yoluyla değil doğrudan temin yoluyla gerçekleştirmiş gibi de görülüyor. 




















Kaynak: Anadolu Haber / Erzurum

    :

    :

    :

    :

    ""Bunun adı bal gibi yolsuzluk"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete