Numan Kurtulmuş'tan Kobani açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, IŞİD militanlarının Kobani'ye Türkiye üzerinden geçtikleri iddiasına sert çıktı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kobani'den son bilgiler sizde. Ölü sayısının arttığı söyleniyor, Türkiye'ye gelen yaralılar var. Son bilgiler nedir?

"Dün çok kötü ve planlı bir saldırı oldu. Mübarek ramazan gününde hepsi Müslüman olan insanlar maalesef hayatlarını kaybettiler. Türkiye'ye yaklaşık 160 yaralı geldi bunların içinden 5'i vefat etti. Bu yaralılar Türkiye'deki hastanelerde tedavi altındalar. Bir kısmının durumu ağır ama bir an evvel sağlıklarına kavuşması için Türkiye elinden geleni yapıyor. Sınıra zaman zaman gruplar gelip birikiyorlar. Dün 1500 kişilik bir grup geldi ve akşam geri döndüler. Şu anda da 100-150 kişilik bir grup bekliyor.

''İFTİRA, KARA PROPAGANDA''

Sınırda bekleyenlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Acil bir durum olursa hayati bir durum olursa insanların Türkiye'ye gelmesine müsaade ediyoruz ama şu anda böyle bir durum yok. Bizi bu terör saldırısı kadar üzen bir başka mesele, bu olay duyulur duyulmaz bir takım kara propaganda usulleriyle Kobani'ye geçen bir militanların Türkiye üzerinden geçtikleri iftirasını kullanmaya başladılar.

''AYIPTIR...''

Sosyal medya üzerinden, bir takım siyasi parti temsilcilerinin açıklamaları üzerinden sanki Türkiye yardım etmiş gibi ortaya koymaya çalıştılar. Biz dün de açıkladık saldırıyı yapan grupların güneyden ve batıdan Kobani'ye giren DAEŞ militanları olduğu çok net anlaşılmış oldu. Bu kadar vahim bir insanlık saldırısı ile karşı karşıyayız. Ayıptır... Biz daha önceden 197 bin kişiyi 3 gün içinde kabul etmiş bir ülkeyiz. Elimizden gelen tüm hassasiyetimizle sivil halkın korunması için her türlü desteği vermiş bir ülkeyiz."

    :

    :

    :

    :

    "Numan Kurtulmuş'tan Kobani açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete