AP'den Kılıçdaroğlu'na telefon

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradığı belirtildi.
CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Piri'nin yeni hükümet oluşumuna dair CHP'nin düşüncelerini dinlemek ve böyle bir hükümette yer almak bakımından öncelik verdiği ilkelerin neler olduğunu öğrenmek için Kılıçdaroğlu'nu aradığı ifade edildi.
     
Kılıçdaroğlu'nun 15 dakika süren görüşmede Piri'ye, kamuoyuna da duyurdukları 14 ilkeyi aktardığı bildirildi.
     
Bu ilkeler çerçevesinde Türkiye'nin hükümetsiz bırakılmaması yönünde çaba gösterileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP'nin önem verdiği konulardan birinin de dış politika olduğu ve AB ile ilgili konulara da önem vereceklerini vurguladığı aktarıldı.
     
Kılıçdaroğlu, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tüm özgürlüklerin sağlanması, bu bağlamda basın ve ifade özgürlüğü gibi konulara koalisyon ortaklarının da tam onay vermesi gerektiğini kaydetti.
     
Görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun AB müktesebatının Türkiye'de kabulü ve çağdaş medeniyet çizgisine Türkiye'nin çekilmesi için CHP'nin yer alacağı hükümetin çok hızlı adımlar atacağını ifade etti.
     
PİRİ, ALDIĞI BİLGİLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ
     
Açıklamada, Piri'nin aldığı bilgiler nedeniyle teşekkür ettiğine işaret edildi.
     
AP Raportörü Piri, AB'nin Türkiye ile ilişkilerinin yeni bir hükümetle, yeniden ivme kazanabilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti. Piri, Kılıçdaroğlu'na CHP'nin böyle bir koalisyonda yer almasından memnuniyet duyacaklarını da söyledi.

    :

    :

    :

    :

    "AP'den Kılıçdaroğlu'na telefon" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete