Sümeyye Erdoğan'ın şikayeti reddedildi

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yönetim Kurulu üyesi Sümeyye Erdoğan’ın feminist aktivist ve akademisyen Pınar İlkkaracan hakkında bir makalesi nedeniyle yaptığı suç duyurusu reddedildi.
Sümeyye Erdoğan’ın, İlkkaracan'ın bir makalesi nedeniyle yaptığı suç duyurusu reddedildi.

Kadın örgütleri ortak bir açıklamayla, kararın “dünya ve Türkiye kadın hareketinin hayatın her alanındaki eşitlik mücadelesi yolundaki önemli yargı kararlarından biri olduğunu ve bu mücadeleye Türkiye kadın hareketinin bir katkısı olduğunu” söyledi.

TOPLUMSAL CİNSİYET ADALETİ

İlkkaracan’ın Kazete’de yayınlanan “Vatikan’dan kopya: Toplumsal cinsiyet adaleti” başlıklı yazısı nedeniyle, Sümeyye Erdoğan “hakaret” suçlamasıyla şikayette bulunmuştu.

İlkkaracan ifadesinde, Yönetim Kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle Sümeyye Erdoğan’ın KADEM Derneği’ne yöneltilen bir eleştiriyi üzerine alınmasının “hukuksuzluğuna” işaret etmişti.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ali Fuat Taşkın, şikayeti reddetmişti. Bunun üzerine Sümeyye Erdoğan red kararına itiraz etti. İtirazı inceleyen İzmir 2. Sulh Ceza Hakimi Fethiye Bilici, itirazı kesin olarak reddetti.

Kaynak: Bianet

    :

    :

    :

    :

    "Sümeyye Erdoğan'ın şikayeti reddedildi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete