İki şüpheli, Cansu Kaya’nın eşyalarını yaktıklarını itiraf etti

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın cinsel saldırıya uğradıktan sonra boğularak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan iki şüpheli, Kaya’nın elbise ve çantasını yaktıklarını itiraf etti.
Bugün adliyeye sevk edilmeleri beklenen N.D. (24) ve M.P.C. (17) jandarmaya verdikleri ilk ifadelerde Cansu’yu son gördüklerinde yaşadıklarını anlattı.

Zanlılardan N.D.’nin,  “M.P.C., suya atladı, arkasından da Cansu suya atladı. Cansu sudan çıkmayınca olay yerinden kaçtık. Cansu’ya ait elbise ve çantasını farklı bir noktaya götürerek yaktık” dediği, diğer zanlı M.P.C.’nin de bunu doğruladığı öğrenildi.

Muğla valiliği, cinayet soruşturmasında şu zamana kadar dördü şüpheli 11 kişinin bilgisine başvurulduğunu kaydetmişti. Bu açıklamanın ardından iki kişinin daha gözaltına alındığı bildirilmişti.

Arama çalışmaları Cansu Kaya’nın konakladığı yer ve şüphelilerin evlerinde devam etti. Kaya’nın bulunduğu kanaldaki arama çalışmalarda ise yeni bir kanıta ulaşılamadı. Kaya’nın adli tıp raporu da henüz tamamlanmadı.

OKUMAK İÇİN ÇALIŞIYORMUŞ

 Soruşturma devam ederken Cansu’nun ailesi de olayın bir cinayet olduğunu düşünüyor ve bir an önce katillerin bulunmasını talep ediyor.

Cansu Kaya’nın amcası Ramazan Ötüş, yeğeninin üniversiteye gitmek için para biriktirdiğini, bu yüzden çalışmaya başladığını belirtti. Ötüş, “Dalyan’da çalışmak için benden izin aldı. ‘Ben okumak istiyorum, lisede iki dersim kaldı. Yarın üniversitede para lazım olur; babamın durumu da belli, çok fazla yük olmayayım harçlığımı da çıkartırım’ dedi ve çalışmaya başladı” diye konuştu.

Cansu’nun küçükken evlatlık verildiğini, ancak kendisinin öz amcası olduğunu belirten Ötüş, “Cansu ailesine bağlı bir kızdı. Babasından daha fazla beni görürdü. Çocukların hepsi de bana ‘baba’ derlerdi. Cansu’yu hemen hemen her gün görürdüm. Benim yanıma gelirdi. Benimle her şeyini konuşurdu. Gizlisi saklısı yoktu” dedi.

BOĞULMUŞ OLAMAZ

Cansu’nun ölümünün cinayet olduğuna inandığını söyleyen amca Ötüş, bu görüşünü de şöyle açıkladı: “Ben yıllardır balık yakalarım denize dalarım. Çok boğulan insan gördüm. Cansu, kesinlikle boğulmuş gibi değildi. Bulunduğunda burnundan kan geliyordu. Sadece vurgun yiyen kişinin burnu kanar. Kesinlikle Cansu önceden öldürülmüş ve suya atılmış bulunduğunda boynunda da iz vardı. Ben bu işin faillerinin bir an önce bulunmasını istiyorum.”

ABLASINA YORGUNUM YATACAĞIM DEMİŞ

Genç kızın ablası Burcu Kaya ise şunları anlattı: “Benim kardeşim hayatı deli dolu yaşardı. Ama benden ve özellikle amcamdan hiçbir şey saklamazdı. Bir yere gidilecekse beraber giderdik arkadaşlarının genelini tanırdım. Benim çalıştığım iş yerine gelirlerdi. Son dönemde iki arkadaşı daha olmuş onları çok fazla tanımıyorum. Ama kardeşim kesinlikle iş çıkışı kalmış olduğu pansiyona giderdi. Pansiyon sahibi de yakın tanıdığımızdı. O gece yani pazar günü gece saat 23.00 ila 23.30 arası görüştük. ‘Abla çok yorgunum yatacağım’ dedi. Ondan sonra da dediğim gibi hiçbir haber alamadık.”

    :

    :

    :

    :

    "İki şüpheli, Cansu Kaya’nın eşyalarını yaktıklarını itiraf etti" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete