Zihinsel engelli genci döven polis ‘Yanlışlıkla vurduk’ dedi

Bilal Aydıngöz’ü okuldan eve gelirken döven ve sağ gözünde yüzde 80 görme kaybına neden olan sivil polisler pardon demekle yetindi.
Kibriye Aydıngöz, 23 yaşındaki zihinsel engelli oğlu Bilal Aydıngöz’ü okuldan eve gelirken döven ve sağ gözünde yüzde 80 görme kaybına neden olan sivil polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Anne Aydıngöz polisin kendisine, “Teyze valla yanlışlıkla vurduk, özür dileriz” dediğini aktardı.

Bekçinin oğlu olduğunu söyleyince babasına haber verildi

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nde bekçi olarak görev yapan Bekir Aydıngöz’ün yüzde 51 zihinsel engelli raporu bulunan oğlu Bilal Aydıngöz, Küçüközer Lisesi engelliler bölümünü bitirdi.

Aydıngöz, engelli personel sınavına girmek için okulundan form aldıktan sonra evine dönerken bazı şüphelileri aradıkları iddia edilen yunus ekipleri tarafından durduruldu. İddiaya göre Aydıngöz, daha sonra olay yerine gelen sivil polisler tarafından dövüldü.



Vücudunda ve yüzünden morluklar oluşan Bilal Aydıngöz, Merkez Polis Amirliği’ne götürüldü. Aydıngöz, hiçbir suçunun olmadığını ve emniyette bekçi olarak görev yapan Bekir Aydıngöz’ün oğlu olduğunu anlattı. Bunun üzerine haber verilen bekçi Bekir Aydıngöz, karakoldan aldığı oğlunu Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.

Sağ gözde yüzde 80 görme kaybı

Hastaneden verilen raporda, “Darp nedeniyle yapılan tetkikte sağ göz üzerinde yüzde 5 boyutunda kanlanma mevcut. Sağ gözde total blefarit göz konsültasyon yapıldı. Şu anlık hayati tehlikesi yoktur. Göz hastalıkları uzmanının görmesi uygundur” denildi.

Bunun üzerine Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Bilal Aydıngöz’ü muayene eden doktorlar, sağ gözünde yüzde 80 görme kaybı olduğu yönünde rapor verdi.

‘Teyze valla yanlışlıkla vurduk, özür dileriz’

Anne Kibriye Aydıngöz de bu raporla birlikte Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, oğlunu döven polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bilal Aydıngöz’ün annesi Kibriye Aydıngöz, oğlunu döven polisin, eşinin arkadaşı olduğunu belirterek, “Copla vurup, elmacık kemiğini kırmış, yerde tekmeleyip küfür etmiş” dedi. Oğlunun herhangi bir olaya karışmadığını kaydeden Kibriye

Aydıngöz, şunları anlattı: “Oğlum okuldan eve gelirken, bunlar başkalarını arıyorlarmış, oğlum da kaldırımda yürüyormuş. Polis bana, ‘Teyze valla biz yanlışlıkla vurduk, özür dileriz’ dedi. Hastaneye geldi, ‘Karakola baskın yapan çocuklar vardı, biz onları kovalıyorduk, yanlışlıkla vurduk’ dediler. Bilal yüzde 51 zihinsel engelli. Kalp rahatsızlığı var. Bu olaydan sonra gözünde yüzde 80 görme kaybı var. İki ayrı hastanede tedavisi sürüyor.”

Açığa alınmamış, yeri değiştirilmiş

Anne Kibriye Aydıngöz, şikayetten sonra oğlunu döven polisin açığa alındığının kendilerine söylendiğini ancak sadece yerinin değiştirildiğini öğrendiklerini belirterek, “Emniyet Müdürü’nden de şikayetçiyim. Merkez karakolundan, yunus ekiplerinden, o gün görevde olan ekiplerden şikayetçiyim. Benim çocuğuma bir geçmiş olsun telefonu dahi açmadı Emniyet Müdürü. Bir polis çocuğu olsa seferber olurlar” dedi

    :

    :

    :

    :

    "Zihinsel engelli genci döven polis ‘Yanlışlıkla vurduk’ dedi" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete