Tanklı mayınlı ticarete son verin

Milli Gazeteden Ahmet Yavuz yeni kurulacak hükümeti İsrail konusunda uyardı.
Kurulacak hükümetin İlk icraatlarından biri İsrail ile perde gerisinde yürütülen ilişkilerin sonlandırılmasının gerektiğini savunan Yavuz 'Madem her şey değişiyor, İsrail politikaları da değişsin!' dedi.


İşte o yazı ;

Tam bir asırdır Ortadoğu’da İslam aleminin bağrına paslı bir hançer gibi saplanan İsrail’e karşı İslam aleminin işbirlikçi yönetimleri çanak tutarken, tam 19 Haçlı Sefere karşı durmuş Selçuklu ve Osmanlı’nın bugünkü temsilcisi Türkiye’ye bağlanan ümitler ise, ticaret aşkıyla yara alıyor.

TÜRKİYE'NİN TARİHİ MİSYONUNA GÖLGE DÜŞÜYOR

Bu çerçevede AKP hükümetlerinin sürekli eleştirdiği İsrail’le “ticaret dostluğunu” ortaya çıkaran rakamlar, Türkiye’nin tarihi misyonuna gölge düşürüyor. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre 2000 yılında iki ülke arasında 1 milyar dolar olan ticaret hacmi 2014 yılı sonunda 5 milyar 440 milyon dolara çıktı. İsrail’den geçen yıl 2 milyar 757 milyon dolarlık ithalat yapıldı. İthalat ürünleri arasında tohum, ilaç, petrol yağları, hava taşıtları, silah, bomba ve mayın gibi ürünler ön plana çıktı. İhracat edilen ürünler arasında ise tekstil, binek otomobil, demir, çimento gibi malzemeler yer alıyor.


TİCARET GÖZDESİ İSRAİL'LE İLİŞKİLER GÖZDEN GEÇİRİLSİN


!İsrail ile hala yaklaşık 1.000 ürünün ticareti yapılıyor. İhracat ve ithalat yapan firmalara bakıldığında kamu kuruluşlarının fazlalığı da dikkat çekiyor. Makina ve Kimya Endüstrisi Genel Müdürlüğü İsrail’den silah barutu ithalatı yapıyor. Sadece 2011 yılında 2.3 milyon dolarlık silah barutu ithalatı yapıldı. Yine MKE İsrail’den geçen yıl 11.3 milyon dolarlık bomba, torpido ve mayın ithalatı yaptı. Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi  Müsteşarlığı İsrail’e tanklar ve diğer zırhlı taşıtlar kaleminden 2011 yılında 7.3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yine Müsteşarlık tarafından 13.5 milyon dolarlık hava taşıtlarının aksam ve parçası ithalatı yapıldı. TUSAŞ-Türk Havacılık Uzay Sanayi de 63 milyon dolarlık helikopter, uçak ve uydu ticareti yaptı İsrail ile. Türk Hava Yolları da turbo jetler ve gaz türbini ithalatı yaptı. TP Petrol Dağıtım A.Ş. ise sadece 2014 yılında bu ülkeden 188 milyon dolarlık petrol yağları ithalatı yaptı.

Yeni hükümet ve koalisyon modelleriyle nasıl yönetileceğine kilitlenen Türkiye’de, yaklaşan mübarek Ramazan ayı öncesi geniş tabanlı bir kara harekatına hazırlanan İsrail’le tanklı mayınlı ticaret durmak bilmiyor. Söylemde seçim öncesi “Üst Akıl” denilerek kavga edilen İsrail ile, 2014 yılında tohum, ilaç, petrol yağları, hava taşıtları, silah, bomba ve mayın dahil 2 milyar 757 milyon dolarlık ithalat yapıldı. Kurulacak yeni hükümet, terör devletine gerekli tavrı ortaya koymalı.

KAMU KURULUŞLARININ TİCARET KALEMLERİ

MKE; İsrail’den 2014’te 11.3 milyon dolarlık bomba, torpido ve mayın ithalatı yaptı. 2011 yılında 2.3 milyon dolarlık silah barutu ithalatı yapıldı.

SSM; 13.5 milyon dolarlık hava taşıtlarının aksam ve parçası ithalatı yaptı.

TUSAŞ; 63 milyon dolarlık helikopter, uçak ve uydu ticareti yaptı.

THY; İsrail ile turbo jetler ve gaz türbini ithalatı yaptı.

TP Petrol Dağıtım A.Ş. ise, sadece 2014 yılında İsrail’den 188 milyon dolarlık petrol yağları ithalatı yaptı.

Yeni hükümet ve koalisyon modelleriyle nasıl yönetileceğine kilitlenen Türkiye’de, yaklaşan mübarek Ramazan ayı öncesi geniş tabanlı bir kara harekatına hazırlanan İsrail’le tanklı mayınlı ticaret durmak bilmiyor. Söylemde seçim öncesi “Üst Akıl” denilerek kavga edilen İsrail ile, 2014 yılında tohum, ilaç, petrol yağları, hava taşıtları, silah, bomba ve mayın dahil 2 milyar 757 milyon dolarlık ithalat yapıldı. Kurulacak yeni Hükümet, terör devletine gerekli tavrı ortaya koymalı.

Kaynak: Milli Gazete / Ahmet Yavuz

    :

    :

    :

    :

    "Tanklı mayınlı ticarete son verin" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete