Yargıda yeni sürgün dönemi

Ergenekon ve Balyoz davalarında görev alan Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Fikret Seçen, Osman Şanal gibi savcılar bir kez daha sürüldü.
HSYK Birinci Dairesi, adli ve idari yaz kararnamesini açıkladı. Kararnameyle adli yargıda 2401, idari yargıda ise 263 kişinin yeri değiştirildi.

Kararnameyle, Ergenekon davasının duruşma savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, İstanbul’dan Mersin’e, Nihat Taşkın Hatay’a yollandı. Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturma süreçlerinde özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olan Fikret Seçen, Gebze’den Çorum’a savcı olarak gitti.

ERGENEKON VE ODATV DAVALARI 

Balyoz davasının hâkimi Murat Üründü, Elazığ’a, duruşma savcısı Hüseyin Aksoy ise, İstanbul’dan tenzil-i rutbe ile Alanya’a atandı. İstanbul Savcısı Hakan Karaali, Sivas’a atandı. Dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’i gözaltına alan Osman Şanal, 17 Aralık sonrası Uşak’a son olarak Konya’a atanmıştı.

Şanal, bu kararnameyle bu kez Düzce’ye sürüldü. 17 Aralık sonrası görevden alınan Ankara Hâkimi Süleyman İnce, Kayseri’ye gönderildi. Ergenekon soruşturmasında İlker Başbuğ’u tutuklayan İstanbul Hakimi Vedat Dalda İskenderun Hakimliği’ne atandı.

Ergenekon ve Oda tv soruşturmalarına ilişkin kumpas iddialarını soruşturan İstanbul Savcısı Mesut Erdinç Bayhan Anadolu Savcılığı’na atandı.

Şike Davası ile Cübbeli Ahmet Hoca Davası’na bakan dönemin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, Bakırköy’den Bursa’ya atandı. 17 Aralık soruşturmasında tutuklama kararı veren hakimlerden Cemil Gedikli, Erzurum’a atanmıştı. Gedikli’nin son adresi Zonguldak oldu.

HSYK seçimlerinde cemaat listesinden aday olan Ankara Hâkimi Yaşar Akyıldız Kırşehir’e, Orhan Gödel, Bakırköy’den Erzurum Hâkimliği’ne atandı. YARSAV listesinde seçime giren Gaziantep Hâkimi Süleyman Demirel, İzmir Hâkimliği’ne getirildi.

Kaynak: Alican Uludağ / Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Yargıda yeni sürgün dönemi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete