Fuat Avni'nin kaos iddiasına Demirtaş'tan doğrulama

Fuat Avni'nin ifşa ettiği MİT eliyle gerçekleşecek kaos planını Demirtaş da doğruladı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki saldırılarla ilgili ''Bir çok Hizbullah militanı, elemanı şu anda Diyarbakır'da silahlandırılmış durumda. Evlerinde silahlandırılmış durumdalar. Kendilerine dönük saldırı olduğunda kim kimi vuracak o da belirlenmiş durumda'' dedi. HDP'nin Diyarbakır mitingindeki bombalı saldırıyla ilgili Demirtaş, ''IŞİD bağlantılı, yerelde de IŞİD destekçisi sunan güçler, hücre biçiminde, kaygım odur ki Türkiye'nin yüzlerce yerine eylem talimatı bekliyorlar'' ifadelerini kullandı.

TEK BİR BİLGİ ALABİLMİŞ DEĞİLİZ

Büyük bir kaos ortamı yaratılmak istenecek. Giderek iç savaş görüntüsü uyandırılmak isteyecek. Türkiye Suriyelileşme sürecine girecekti.

Tabii olayın üzerinden bir hafta geçti. Ortada tutuklanmış bir fail var. Dosya gizli. İçişleri Bakanı, Valilik, bana veya arkadaşlarıma hiçbir şekilde bilgi aktarmış değiller. Mitingde saldırıya uğrayan biz, ölen biz, büyük bir katliam yaşanıyor. Fakat tek bir bilgi alabilmiş değiliz.

Arkasında kimler var? Herhalde bu saldırı genç bir çocuk tek başına gerçekleştirmedi. Bağlantıları, işbirlikçileri, antepten suriyeden urfadan aldıkları destek, istihbarat desteği, bunları kim sağladı? Bunlar ortaya çıkarılmadığı müddetçe bu olay aydınlanmış sayılmaz.

İçişleri Bakanlığı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın partimizi resmi olarak bilgilendirmesi lazım. Partimiz soruşturmaya müdahildir. Arkadaşlarımızı burada kaybettik. Dosyayı gizlemekle olmaz. Alenen ne olduğunu duymak istiyoruz.

Bu olayın peşini bırakırlarsa, bu tehlike her zaman Türkiye'nin her yerinde hepimiz için geçerli olmaya devam edecek.
Ben eminim ki, önleyebilecek güce, istihbarata sahip olsalardı önlerlerdi. Onların bilgisi dahilinde bu iş olmaz. Madem bir zaafiyet var ortada, bunlar bu alçakça eylemi yapamayacak


TÜRKİYE'NİN YÜZLERCE YERİNE EYLEM TALİMATI BEKLİYORLAR

Devlet içinden destek almadan, Suriye'den biri elinde bombayla gelip, benim  konuşma yapacağım yerde iki bombayı patlatamaz. Hükümete bağlı güçler içerisinde desteğinin ortaya çıkarılması lazım. 
Çünkü IŞİD bağlantılı, yerelde de IŞİD destekçisi sunan güçler, hücre biçiminde, kaygım odur ki Türkiye'nin yüzlerce yerine eylem talimatı bekliyorlar.

TWİTTER FENOMENİ FUAT AVNİ YAPLAN PLANI İFŞA ETMİŞTİ

Twitter fenomeni Fuat Avni Eylem planları için MİT'in devreye sokulduğunu açıklamıştı.

    :

    :

    :

    :

    "Fuat Avni'nin kaos iddiasına Demirtaş'tan doğrulama" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete