AKP’li Metiner ‘zafer sarhoşu': HDP oylarının kahir ekseriyeti haram

AKP milletvekili Mehmet Metiner, 6 milyondan fazla oy olan HDP’nin oylarının ezici çoğunluğunu ‘haram’ ilan etti.
Metiner, bugünkü Star gazetesinde yayınlanan “Bu seçimin galibi kim?” başlıklı yazısında sorunun yanıtını ilk cümleden verdi: “Hiç kuşkusuz AK Parti’dir.

‘SEÇİM SİSTEMİ HATALI’YMIŞ

AKP’nin oylarındaki düşüşü ‘hatalı seçim sistemi’ne bağlayan Metiner, seçimin mağlubu olarak CHP’yi işaret ettikten sonra sözü HDP’ye getirdi.

‘HDP kazandı mı?’ diye sorup ‘Görünürde evet’ yanıtını veren AKP’li vekil şu ifadeyi kullandı: 

“Ama gerçekte HDP’nin oylarının kahir ekseriyeti silah zoruyla elde edilmiş haram oylardır. HDP’ye bölgede ve metropollerde verilen Kürt oylarının kahir ekseriyeti rızaya dayalı değildir.”

‘BAŞARI HELAL DEĞİL’

Metiner, HDP için bu başarın siyaseten ‘helal olmadığını’ da savundu:

 “Silahların belirleyici olduğu bu seçim şaibeli bir seçimdir. HDP’nin Kürtlerden aldığı oyların büyük çoğunluğu da helal değildir.”

AKP’li vekil ‘Diyarbakır mitinginde patlatılan bombalar’ın PKK’nın işi olduğunu ima etti: “HDP’ye nasıl oy akışını sağladığını düşünürsek hangi kirli ellerin devrede olduğunu da anlamış oluruz.”

‘HDP’YLE KOALİSYON İNTİHAR OLUR

Metiner yazısını şöyle sürdürdü:

“Bölgede sandıktan ‘milli irade’nin çıktığını söylemek kocaman bir yalan. Bölgeden çıkan irade, korkuyla rehin alınmış bir iradedir.  Seçim başındaki hileleri diline dolayıp AK Parti’yi ‘hırsızlıkla’ suçlayanların, sandığa dayatılan silah zoruyla elde edilen HDP oylarından ‘milli irade’ çıkarmaları çelişkinin ötesinde bir anlama sahip elbet.”

AKP’li vekil HDP’yle koalisyonu da ‘intihar’ olarak niteledi:

“Kiminle koalisyon? HDP ile asla. Bu tamamen siyasi bir intihar olur çünkü. Diğer formüllerin hangisi olursa fark etmez.”

    :

    :

    :

    :

    "AKP’li Metiner ‘zafer sarhoşu': HDP oylarının kahir ekseriyeti haram" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete