Azraili 4 gün acilde bekledi!

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde hemşire Meliha Kulalı, göğüs servisi bölümünde yer olmadığı söylendiği için 3 gün boyunca acil serviste bekletildi.
Dördüncü gün sevk edildiği bir diğer hastanede vefat eden Meliha hemşire için hastane yönetimi suçlanıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Çocuk Polikliniği’nde hemşire olarak çalışan Meliha Kulalı, zatürre nedeniyle çalıştığı hastanenin acil servisine gitti.

İddiaya göre dört gün üç gece acil serviste yatan hemşire, boş yatak bulunamadığı için göğüs hastalıkları servisine gönderilemedi.

Acil serviste dört gün bekleyen Meliha hemşire Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

"9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ OLAYI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR"


Ancak geçtiğimiz pazar sevk edildiği Tepecik’te hayata veda eden Meliha hemşire, sevenlerini yasa boğdu.

Olayın ortaya çıkmasıyla hastane yönetiminin sevk işlemi için Meliha Kulalı’nın onayının alındığını söylediği ifade edilirken, 9 Eylül’de çalışan sağlık personelleri olayın kapatılmaya çalışıldığını ifade ediyor.

İsmini vermek istemeyen bir sağlık personeli, ”Sevk işlemi için hasta ve yakınından onay alınmak zorunda. Siz çalıştığınız hastanede 4 gün acil serviste bekletilirseniz ne yapılması gerekiyordu? Meliha hemşire içi kahroldum..

Hem bir arkadaşımıza yer açamayan hastaneye halen emek vermek, hem de her türlü zorlukta yatak kapatılması zorunluluğu doğuran sistemi – belki yatak kapatılmasa yer bulunurdu-  düşünüp daha çok kahroluyorum” diye konuşarak tedaviye geç kalındığı için arkadaşının vefat ettiğinin altını çizdi.

 VATANDAŞ NE YAPSIN?

Sağlık personelinin çalıştığı hastanede tedavi edilemeyip, bekletilmesi ve ardından bir diğer hastaneye sevk edilip orada vefat etmesi ‘Bir sağlıkçının başına bu geliyorsa, vatandaş ne yapabilir?’ sorusunu gündeme getirdi.

İddiaya göre hastane yönetiminin olayı kapatma çabaları, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde çalışanların tepkisiyle karşılanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu olaya göstereceği tepki ise merakla bekleniyor.

Kaynak: izmirport.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Azraili 4 gün acilde bekledi!" hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete