AKP'nin 'sağlıkta devrim'i böyle mi oluyor?

Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan diyaliz hastalarının durumu gören duyan herkes kahrediyor.
Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan diyaliz hastalarının durumu gören duyan herkes kahrediyor. İlçe merkezinde ücretsiz diyaliz tedavisi görebilecekleri yer olmadığı için 3 gün Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gidip gelen hastalar, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Serik'ten 50 kilometre uzaklıktaki Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne 2 yıldan bu yana gelip gittiğini anlatan 70 yaşındaki Mustafa Nuri Yılmaz, “Günün 4 saati yolda geçiyor. Diyalizden çıkınca baygınlık geçiriyoruz. Şoför arkadaşlarımız bazen yoldan dönüp bizi acil servise götürüyor” dedi.

Yılmaz, sorunun çözümü için Serik'teki devlet hastanesine bir diyaliz merkezi kurulmasını istediklerini anlattı. 

DAYANILMAZ İKİ SEÇENEK

Özel hastanelerde diyalizin 1 seansının 170 TL olduğunu belirten Yılmaz, bu parayı sürekli bulup ödemesinin mümkün olmadığını anlattı.

Yılmaz, şöyle konuştu:

“Ben orada para ödemeye dayanamadım. Burada da yola dayanamıyorum. Ya haftanın 3 günü saatlerce yolculuk yapıp Antalya'ya geleceksin ya da parayı verip özel hastanede tedavi olacaksın. Bizim para ve sosyal güvencemiz olmadığı için yorucu yolculuğa katlanıyoruz.”

SARHOŞTAN BETER OLUYORUM

Serik'in Bucak Mahallesi'nde oturan 56 yaşındaki Süleyman Türkmen de benzer sıkıntılardan yakındı. Oturduğu yerin Serik'e 25 kilometre uzakta olduğunu anlatan Türkmen, gidiş-gelişinin 6 saati bulduğunu söyledi.

4 saat de hastanede kaldığını anlatan Türkmen, “6 saat yol, 4 saat de diyalizde
kalmam sebebiyle çok yorgun düşüyorum. Eve vardığımda sarhoştan daha beter durumda oluyorum. Bayılıp yatıyorum” diye konuştu.

HEPİMİZ PERİŞANIZ

Hastalardan 49 yaşındaki Hüseyin Göküş de 10 yıldır diyalize giriyor. 2012 yılında böbrek nakli olduğu halde nakledilen böbreğin 2 ay sonra sonuç vermemesi üzerine tekrar diyalize girmeye başlamış.

Göküş, Serik Devlet Hastanesi'ne diyaliz merkezi açılması için çalmadık kapı bırakmadıklarını söylüyor. Herkesin farklı açıklamada bulunup, değişik tarihler verdiğini kaydeden Göküş, yol yorgunluğu sebebiyle perişan olduklarını belirtti.

İMZA TOPLADILAR, SONUÇ ÇIKMADI

Süleyman Türkmen, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne kendisi gibi diyaliz yolculuğu yapan 25 kişinin imzasının olduğu bir dilekçe verip sorunlarına çözüm bulunmasını istediklerini belirtti. Türkmen, “Bize diyaliz merkezinin açılacağını söylediler, ama yapmadılar. Ekimde ekildik, haziranda da biz biçeriz" dedi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin 'sağlıkta devrim'i böyle mi oluyor?" hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete