HDP mitinginde bombalı saldırı!

HDP Diyarbakır mitinginde parça tesirli bombalı saldırı sonrası 1 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.
Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda HDP'nin mitingi sırasında iki ayrı patlamada yaralanan 10 kişinin hastanede tedavisi devam ederken, bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi. Patlamalardan ilk saat 17.50 sıralarında platformdan yaklaşık 60 metre uzaklıktaki çöp kutusunda meydana geldi.

Bu patlamanın trafodan kaynaklandığı anons edildi. Yaklaşık 5 dakika sonra bu kez hınca hınç dolu olan miting alanın yanındaki trafonun önünde kulakları sağır eden bir patlama meydana geldi. 

İlk belirlemelere göre parça tesirli bomba olduğu sanılan patlayıcının infilak etmesiyle, miting alanı bir anda karışırken, bu kesimde bulunanlardan 10 kadar kişi yaralandı.

SEYYAR ARABAYA BOMBA

Dicle Haber Ajansı'nın iddiasına göre Demirtaş'ın platforma çıkarak konuşma yapacağı sırada, ilk olarak Ofis Caddesi'nde çöp kutusuna konulan bomba patladı. Patlama miting alanında duyulurken, yaklaşık iki dakika sonra ise sahnenin hemen karşısında bulunan trafonun önüne konulan seyyar arabadaki bomba patladı. 

BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Meydana gelen şiddetli patlamada bir kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi yaralandı. Trafonun kapıları ise patlama etkisiyle içe doğru çöktü. 

Kanlar içinde kalan yaralılar, koridor açılarak önce platformun yanına taşındı, ardından gelen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yaralılardan durumu ağır olan ve bazı uzuvları kopanlar olduğu belirtildi.

DEMİRTAŞ ORADAYDI

Patlamalar, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkmak için aracında beklerken meydana geldi. Patlamayla birlikte Demirtaş aracıyla miting alanının arkasına giderken, eskortluk eden aracı polis otosu sanan grup tahrip etti.

Miting alanındaki binlerce kişi olaya tepki gösterenler, kentin en merkezi yeri olan Ofis Semti'ne yürüdü. Güvenlik güçleri, bu grubun bölgedeki resmi binalara ulaşmasını engellemek için yoğun önlem aldı.

Polisle bu gruplar arasında yer yer olaylar çıktı. Miting alanındakilerin çoğu, gerginlik nedeniyle evlerine giderken, kalan grubu da polis TOMA'lardan tazyikli su sıkarak dağıttı. Polis, miting alanındakilerin tahliyesinin ardından patlama yerlerinde inceleme başlattı. Kentte gergin bekleyiş sürerken olayla ilgili HDP yöneticilerle resmi yetkililerin açıklama yapması bekleniyor.



PATLAMA ANI

Mitingde patlama anı kameralara böyle yansıdı...

DEMİRTAŞ: PROVOKASYONA GELMEYİN

CNN Türk’te canlı yayınına bağlanan Demirtaş şunları söyledi:

"Konuşma yapmak için hazırlık yaptığım sırada sahneye yakın bir yerde patlama meydana geldi. 10 civarında arkadaşımız yaralı. Durumu ağır olan da var. Coşkulu heyecanlı bir mitingimizi tamamlamak isterken bu olayın olması düşündürücüdür.

Biz hep şunun altını çiziyorum: Bizim Türkiye’de barışa ihtiyacımız var. Bu patlama neden meydana gelirse gelsin tüm halkımızı sükunete davet ediyorum. Hiçbir yerde provokasyona mahal vermesinler.

Bu patlama umut ediyorum ki gerçek bir araştırmayla ortaya çıkar. Maalesef böylesi üzücü bir olayla mitingimizi sonlandırmak zorunda kaldık. Trafo patlaması mı bombalı bir saldırı mı bunu daha bilmiyoruz. Ama etkili bir patlamaydı ona görüyoruz. Ağır ayaralar aldı arkadaşlarımız. Ayakları kopanlar oldu.

Ben emini Türkiye’nin her yerinden barış severlerin duaları bizimledir. Türkiye emin olsun HDP bu tuzaklara düşmeyecek. Kentte şu anda ciddi bir gerilim yok. Bazı yerlerde küçük hadiseler olmuş arkadaşlarımız onlara müdahale ediyor.
Polisin sakin olması için gerekli görüşmeleri yaptık.

Hiçbir parti düşmanımız değildir. Eşitsizliğe adaletsizliğe rağmen bu seçimi tamamlamak istiyoruz.

Patlama anında sahnenin hemen arkasındaydım. Konuşma yapmaya başlamak üzeriydim.

Vali ve emniyet müdür aradı bilgi verdi. Olay yerine inceleme ekipleri gönderiyorlar. İnceleme yapıldıktan sonra belki açıklama yaparlar.

Bir kez daha bütün Türkiye’ye Diyarbakır halkına geçmiş olsun diyorum. Barış kazanacak bu ülkede başka ihtimal yok"

Kaynak: DHA / CNN Türk

    :

    :

    :

    :

    "HDP mitinginde bombalı saldırı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete