Sandık kurulu başkanı oy pusulalarını evde mühürledi!

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde 1082 numaralı sandık başkanı oy pusularını evinde mühürleyip başkanı olduğu okula getirdi.
Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde 25'ncii dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde İnönü Ortaokulu'ndaki 1082 numaralı sandık başkanı Muharrem Küçük oy pusularını evinde mühürleyip başkanı olduğu okula getirdi. Olayın ortaya çıkmasıyla sandık görevlileri tutanak tanzim ederken ilçe seçim kurulu mühürlü oy pusulalarını yenisiyle değiştirdi.

İnönü Ortaokulu'nda bulunan 1082 numaralı Sandık kurulu başkanı Muharrem Küçük dün Akyazı İlçe Seçim kurulundan teslim aldığı içerisinde oy pusulası bulunan torbayı evine götürdü. Bu sabah 'Kolaylık olsun' diye torbayı evde açıp oy zarfları ve oy pusulalarına sandık mührünü vurduktan sonra görevli olduğu İnönü Ortaokulu'na geldi. Torbayı açık gören sandık görevlileri duruma müdahale etti. Sandık kurulundaki MHP li üye parti avukatını çağırdı. Gelen MHP'de görevli Avukat Burak İbrahim Pirinç, oy torbalarının sandık kurulu ile birlikte sandık başında açılması gerektiğini hatırlatarak  tutanak tuttu. Sandık kurulu üyeleri de duruma itiraz ederek torbanın sandık başında kurulun önünde açılıp mühürlenmesi gerektiğini belirtti.



Tutanak ardından oy torbası ve mühürlü zarf ve oy pusulaları Akyazı İlçe Seçim Kuruluna gönderildi. İlçe Seçim Kurulu tarafında torba ve içindeki zarf ve oy pusulaları yenisiyle değiştirildikten sonra 1082 numaralı sandıkta oy kullanma işlemi geç de olsa başladı.




Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Sandık kurulu başkanı oy pusulalarını evde mühürledi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete