Kılıçdaroğlu: Bugünden seçim olsun demek yanlış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, temel noktalarda uyuşmazlık yaşadıkları AKP’ye koalisyon yapma şanslarının olmadığını söyledi.
Erken seçim tartışmalarının halkın oylarına güvensizlik anlamına geleceğini savunan CHP lideri “Bugünden ‘seçim olsun’ demek yanlış olur” diye konuştu.

7 HAZİRAN'IN DÖRT MESAJI

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran genel seçim sonuçlarının dört temel mesaj içerdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu bu mesajları şöyle sıraladı: “Bir; demokrasinin kazandığı bir tabloyla karşı karşıyayız. İki; bu seçim sonuçları başkanlık sisteminin tartışılmaması gerektiğini kesin olarak göstermiştir. Üç; vatandaş şunu bekliyor; ‘Size oy verdim. Eğer tek başına iktidar şansı yoksa bu oyları iyi değerlendirin ve kendi aranızda uzlaşın. Parlamentoda benim sorunlarımı çözün’. Seçim sonuçlarının dördüncü mesajı ise Ak Parti’ye verilen mesajdır. Vatandaş, ‘senin tek başına iktidarını istemiyorum’ diye çok açık biçimde söylemiştir.” 

AKP'YLE KOALİSYON ŞANSIMIZ YOK

“Ak Parti ile koalisyona kapınız açık mı?” sorusuna, “Bizim AKP ile koalisyon yapma şansımız yok” karşılığını veren CHP lideri, AKP ile temel noktalarda uyuşmazlıklarının olduğunu kaydetti.

GELİRLERSE KAPIMIZ AÇIK, KONUŞURUZ

AKP’nin Erdoğan vesayetini reddetmeyeceğini, partisinin emeklilere vaadi olan iki maaş ikramiyeyi kabul etmeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Başbakan Davutoğlu sizin kapınızı çalarsa tavrınız ne olur?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Gelirlerse kapımız açık. Tabii ki konuşuruz. Bu demokrasinin gereğidir. Değerlendirmelerimizi yaparız, ancak tekrar ediyorum AKP ile bizim aramızda çok ciddi bir uyuşmazlık ve anlaşmazlık vardır.”

Kılıçdaroğlu, bugünden ‘erken seçime gidelim’ demenin ise halkın oylarına güvensizlik anlamına geleceğini savundu.

Kaynak: Serpil Çevikcan | Milliyet

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu: Bugünden seçim olsun demek yanlış" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete