Koalisyonun anahtarı 'çözüm süreci' mi?

Erdoğan'ın anayasal sınırlara çekilmesi konusunda ortak tavır sergileyen CHP, MHP ve HDP'nin, ayrıştığı nokta 'çözüm süreci'...
KARŞI GAZETE | ANALİZ

YENİ HÜKÜMETİN KAPISINI ÇÖZÜM SÜRECİ Mİ AÇACAK?

Hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili şimdiye kadar net  bir açıklama yapılmamış olmakla beraber, partilerin açıkladığı kırmızı çizgiler, görüşmelerin hangi konular etrafında döneceğini de ortaya koyuyor. 17/25 Aralık başta olmak üzere yolsuzluklarla hesaplaşma ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasal sınırlara çekilmesi konusunda ortak tavır sergileyen CHP, MHP ve HDP'nin, ayrıştığı nokta ise  'çözüm süreci'

ERDOĞAN AKP- MHP HÜKÜMETİ İSTİYOR AMA..

Kulisleri yansıyan, AKP'nin ve dolayısıyla da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönlünde yatan seçeneğin AKP-MHP koalisyonu olduğu... Bu yönde açıklamalar ve haberler yapılıyor. MHP tabanının AKP ile koalisyon istediği ve bir erken seçim halinde MHP'nin oylarının düşeceği yorumları dile getiriliyor.

MHP'DE YAYGIN KAANAAT: AKP-CHP KOALİSYONU

Karşı Gazete'nin konuştuğu  MHP kurmayları ise  ortaya konulan bu yorumları   manipülasyon olarak değerlendiriyor ve  MHP'nin, AKP ile koalisyona zorlandığını öne sürüyor.

MHP, ÇÖZÜM SÜRECİNİN BİTİRİLMESİ KONUSUNDA ISRARCI

MHP'nin çözüm sürecinin sonlandırılması ısrarından taviz vermeyeceğinin altını çizen partililer, AKP'nin bu konuda geri adım atmaması halinde, kesinlikle işbirliği yapmayacaklarını belirtiyor. Bu arada AKP'nin çözüm süreci konusunda geri adım atmasını da beklemediklerini vurgulayarak AKP - CHP koalisyonunu işaret ediyorlar.

ÇÖZÜM SÜRECİ AKP, CHP VE HDP'NİN ORTAK PAYDASI MI?

AKP, CHP ve HDP'nin çözüm süreci konusunda işbirliği yapabileceğini ve aynı zamanda Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğa sahip de olacağını hatırlatan MHP'lilere göre böyle bir durumda ülkenin bölünmesi tehlikesi ve başkanlık sistemi tartışması sürecek. "Bizim bu konuda tavrımız değişmez" derken bir yandan seçmenin mesajının da doğru okunması gerektiğini  hatırlatıyorlar.

AKP’YE VERİLEN EMANET OYLAR GERİ ALINDI, HDP BARAJI GEÇTİ

"Seçmen; 'kimse kimseye tepeden bakmasın, oturun anlaşın!' dedi."  yorumunda birleşen MHP kurmayları, HDP'nin barajı aşmasını da çözüm süreciyle  ilişkilendirmiyor.  "AKP'nin yanlış politikaları  sonucu AKP'ye verilen emanet oylar, yerine döndü. Artık onlar da mevzi kazandı." diyen MHP'liler AKP'nin de bunu fark ettiği görüşünde.

"ERKEN SEÇİM, MHP'YE OY KAYBETTİRMEZ!"

Erken seçim tartışmaları için de  ağırlıklı olarak, böyle bir durumda tablonun değişmeyeceği kanaatini dile getiren MHP kurmayları, "Erken seçim MHP'ye oy kaybettirir" söylemine ise toptan karşı çıkıyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    " Koalisyonun anahtarı 'çözüm süreci' mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete