Diyarbakır'da Hizbullah saldırıları: İki DHA muhabiri yaralandı

Diyarbakır'da Hizbullahçıların mahalle basarak ateş açtığı bildiriliyor. Saldırılarda iki DHA muhabiri de yaralandı.
GÜNCELLEME 16:43

Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) Twitter hesabından şu açıklama yapıldı: 



GÜNCELLEME 16:32

Diyarbakır'da Hizbullahçı İhya Der'in başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesi üzerine hastane önünde toplananların ateş açtığı belirtiliyor. Hastane çalışanı olan Murat Yalçın isimli Twitter kullanıcısı, "Morgun önü çok gergin ateş açılması sonucu bir hastane personel başından ayaralandı. Hayatı tehlikesi yok" bilgisi paylaştı.

Murat Yalçın, "Hastane personeli görev yerinden ayrılmayın mesajı atıldı... Yaralıların olduğunun hastaneye geleceği belirtildi" bilgisini de aktardı.
 

Diyarbakır'da Hizbullah üylerinin PKK'dan intikam alacağız sloganlarıyla sokağa döküldüğü ve çatışma çıktığı iddia edildi. 

Diyarbakır'da Hizbullahçı çevrelerin mahallelerde saldırılara başladığı bildiriliyor.

Diyarbakır'da bulunanlar Twitter hesaplarından "Diyarbakır'da Şehitlik'i kontrgerilla bastı. 20 kişi şu an 47. sokakta. 'İntikam alacağız PKK'den' deyip ateş açıyor" şeklinde paylaşımlarda bulunuyor.

DBP'nin Twitter hesabından da "Diyarbakır'ın Şehitlik semtinde kontra unsurlarının saldırısı sonucu bölgede çatışma çıktı. Polis bu unsurların saldırısını sadece izliyor" bilgisi paylaşıldı. 

HİZBULLAHÇI DERNEĞİN BAŞKANI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen İhya-Der'in başkanı Aytaç Baran evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.



DHA MUHABİRLERİ YARALANDI

Olayı haber yapmak üzere bölgeye giden DHA muhabirleri Canan Altıntaş ve Serdar Sunar'ın da saldırıya uğradığı ve yaralandığı öğrenildi.

SAVCILIK: 3 ÖLÜ, 3 YARALI VAR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Diyarbakır'da düzenlenen kanlı saldırı hakkında "Diyarbakır'daki olaylarda 3 ölü, 3 yaralı var" açıklaması yapıldı.

Kaynak: HaberSoL

    :

    :

    :

    :

    "Diyarbakır'da Hizbullah saldırıları: İki DHA muhabiri yaralandı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete