Oy sahteciliğinden sandık başkanına 5 yıl hapis

30 Mart yerel seçimlerinde CHP'den AKP'ye oy aktarıldığı iddialarına açılan davaların birinden sandık başkanına 5 yıl hapis cezası verildi.
Trafoya giren kediler‘le hatırlanan 30 Mart yerel seçimlerinde. İstanbul Kağıthane’de 3 bin 500 oyun CHP’den AKP’ye aktarıldığı iddiaları üzerine açılan davaların birinde, sandık başkanı olarak görev yapan Ebru Doğan Katar beş yıl hapisle cezalandırdı.

İstanbul 13’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasına seçim sonucunu değiştirmek ve sahte tutanak düzenlemekle suçlanan Katar katılmadı.

5 YIL HAPİS CEZASI

Katar’ın avukatı ise savunmasında, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı ve davaların yeterli araştırma yapılmadan açıldığı gerekçesiyle müvekkilinin beraatini istedi.

Kâğıthane Belediye Başkanlığı’nda sekreter olarak çalışan Katar’a,‘üzerine atılı suç sabit olduğu, suçun işleniş biçimi, şahsi, sosyal ve ekonomik durumu’ gerekçeleriyle beş yıl hapis cezası veren mahkeme, sosyal ilişkileri, yargılama sırasındaki davranışları nedeniyle bu cezayı dört yıl iki aya düşürdü.

AKP'NİN OYLARI 126'DAN 136'YA

Bilirkişi raporuna göre, 30 Mart yerel seçimlerinde Katar’ın görevli olduğu 1244 sayılı sandığa ilişkin tutanakta, belediye başkanlığı seçimi için kullanılan oy sayısı bölümünde yapılan tahrifatla AKP oylarının 126’dan 136’ya, belediye meclisi üyeliği seçimi için olan bölümde de oyların 119’dan 129’a çıkarıldığı belirtilmişti.

Kaynak: Ayşegül Usta | Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "Oy sahteciliğinden sandık başkanına 5 yıl hapis" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete