​Bilal'e anlatır gibi anlattılar!

Mimarlar, Kaç- Ak Saray’daki lüks ve israfın tablosunu yaptı
KARŞI GAZETE | ANKARA

KAÇ-AK SARAY'DAKİ İSRAFIN TABLOSU...


Mimarlar Odası Ankara Şubesi 8 Haziran’da Demokratik ve Özgür Bir Türkiye’ye Uyanmak üzere başlığıyla, Atatürk Orman Çiftliğine yasadışı şekilde yapılan,  Kaçak Saray ile ilgili  bugüne kadar yaptıkları maliyet açıklamalarını tablo haline getirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan “ AOÇ ve Kaçak saray ile ilgili 55 davamız var. Bu hukuksuzluk son bulana sorumluları yargı önüne çıkana kadar mücadelemiz devam edecek“ mesajı verdi.

"VERGİLERİMİZİ LÜKS VE ŞATAFATA HARCADILAR"

"Atatürk’ün vasiyeti ihlal edilerek, kamusal alan gasp edilerek, hukuk ihlal edilerek, mimarlık etiği hiçe sayılarak, vergilerimiz lüks ve şatafata harcanmıştır." diyen Candan, şöyle konuştu:

"AOÇ, YENİDEN KAMUSALLAŞTIRILACAK"

Haklı olduğumuz bu yolda, mücadelemizi hiçbir şey durduramayacaktır. Atatürk Orman Çiftliği alanlarının yeniden kamusallaştırılması ve tutsaklığından kurtarılması için uluslararası açtığımız fikir projesi yarışması devam ediyor.

Ortak akılla, kamusallaştırılacak bu alandaki tüm kaçak yapıların kaderini, ne olacağını, yarışma sonucu ile birlikte halkımız karar verecektir. Ancak AOÇ’nin bağrına saplanan Kaçak Sarayın sadece bir kaçak yapı olmadığı, Cumhuriyet’in özgürlükçü değerlerine, evrensel hukuk ilkelerine, meydan okumanın mekânsal karşılığı olduğu da unutulmamalıdır. Başbakanlık Kaçak Saraya ilişkin maliyetleri faturaları ile birlikte, kalem kalem açıklayana kadar bu süreç devam edecek.

Açıkladığımız maliyetler minimum düzeyde açıklanmıştır, bu maliyetlerin hepsi özel üretim olarak değerlendirilmeli ve en az %35-40 maliyet eklenmelidir."
  • Hasan Gömer
    Eksik var Hasan Gömer - 6 Haziran 2015 Kaç-ak sarayda görev yapan 1,260 polisin maliyeti eklenmemiş : Yıllık : 4,500,000 TL.

:

:

:

:

"​Bilal'e anlatır gibi anlattılar!" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete