Tahliye kararı veren hakimler hakkında tutuklama kararı!

Yargıda tahliye krizinde Hidayet Karaca ve polislere tahliye kararı veren 2 hakimin tutuklanmasına karar verildi.
Eski 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Hakim Metin Özçelik tutuklandı.

Aralarında Hidayet Karaca ve bazı polislerin de bulunduğu 75 kişi hakkında tahliye kararı veren 2 hakim hakkında gözaltı kararı çıktı. İki hakim dosya üzerinden tutuklanma talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Başsavcılığın, bu gelişme üzerine iki hakim hakkında gözaltı kararı verdi. Metin Özçelik Bakırköy Adliyesi'nde gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.Tahliye kararı veren ikinci hakim Mustafa Başer'in ise arandığı öğrenildi.

ADLİYEYE GELDİ AÇIKLAMA YAPTI

Saat 18.30 sıralarında avukatı Önder Durdu ile birlikte Bakırköy Adliyesi’ne gelen Hakim Metin Özçelik, gazetecilere açıklamada bulundu.

Özçelik, şunları söyledi:

"Emniyet’ten bir davet alarak, Terörle Mücadele’den bir komiser aradı, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden beklendiğim söylendi. HSYK Başmüfettişliği’nin bir yazı gönderdiği ve benim ifademin alınmasının istendiğini söyledi. ’Gözaltı kararı yok’ dedi. Ama basında da evrak üzerinden sorguya sevk edildiğim ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sorgu için beklendiğim şeklinde haberler var. İçeri girince göreceğiz. Ben şu anda görevli İstanbul hakimiyim. Zaten yargıda böyle bir gözaltı kararı, sorguya sevk kararı falan, şu ana kadar hiç ben hukukçu olarak ne okudum, ne duydum, ne gördüm. Bu da böyle bir ilk olacak zannediyorum. İçeride göreceğiz ne olduğunu. Ben bir karar verdim, hukuki bir karar verdim. Gerekçelerini belirttim. Onun dışında yani ben o kararın sonuna kadar arkasındayım. Gerekçelerini izah ettim. Bunun dışında da söyleyebilecek başka bir şey yok."

  • yagiz korel
    tüm adalet greve gitmeli yagiz korel - 1 Mayıs 2015 yapılacak tek şey yüm yargıçların savcıların mübaşırların kalem memurların derhal en az 1 gün grev yapmaları işlerini boykot etmeleridir

:

:

:

:

"Tahliye kararı veren hakimler hakkında tutuklama kararı!" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ