Hakim Ünal: Yargı bağımsızlığını yitirdi, davalardan çekileceğim

Hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik hakkında verdikleri karardan dolayı yakalama kararı çıkartılması, Özçelik'in tutuklanması üzerine hakim,savcı ve avukatların kullandığı adalet.org isimli sitede yaşananlara tepkiler sürüyor.
Ankara Hakimi Refika Nurgül Ünal; "Önümüzdeki haftadan itibaren davalardan çekilmeyi düşünüyorum çünkü bu ortamda yargı bağımsızlığı mümkün değildir." sözleri ile tepki gösterdi. Grihat.com.tr'de yer alan habere göre; bir avukat ise eylem çağrısında bulundu.

İşte o paylaşımlar;

Hakim Refika Nurgül Ünal: "Önümüzdeki haftadan itibaren davalardan çekilmeyi düşünüyorum çünkü bu ortamda yargı bağımsızlığı mümkün değildir."

Avukat Elkan Albayrak: "Bilinen hikayedir Hitler dönemi Almanya’sında Alman rahip  Martin Niemöllerbir  “Önce komünistleri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim./ Sonra sosyalistleri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü sosyalist değildim./ Sonra sendikacıları götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü sendikacı değildim./ Sonra Yahudileri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü Yahudi değildim./ Sonra beni götürmeye geldiler, benim için sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.Özellikle son HSYK seçimlerinden sonra yargı ve yargıç-savcılar üzerindeki baskı artmış bulunmaktadır. Son olarak verdikleri tahliye kararları tartışma konusu yapılarak görevden el çektirilen ve kamuoyu önünde ve basında linç kampanyasına maruz kalan 3 Yargıç bulunmaktadır.

İş görevden el çektirmekle kalmamış bir de haklarında gözaltı kararı verilmiştir. Alınan son duyumlara göre de tutuklandıkları söyleniyor (Yazıyı ilk kaleme aldığımda ne gözaltı ne de tutuklama kararı vardı. Ben yazıyı düzeltip gönderene kadar gözaltı ve tutuklama kararaları çıktı. Yazıyı revize etmekten bitirip göndermeye fırsat olmuyor bu ne hızdır-az kalsın Ersan Hoca'nın akıbetine uğraycaktım) 12 Eylül döneminde bile yargıçlar hakkında böyle kararlar verilmemiştir. Bir kısım meslektaşlar oh olsun onlar cematçi-paralelci-haşhaşi diyerek alkış tutuyorlar. Bu yanlış bir tutumdur arkadaşlar. Yargıya el atmaya karar verilmiş ve plan uygulamaya konmuştur, önce cemaatçiler, ardından sosyal demokrat ya da onların deyimi ile aleviler temizlenecek sonra onlara biat etmeyen sair unsurlara sıra gelecektir. Belki de sıra size geldiğinde artık itiraz edecek kimse kalmayacaktır Alman Rahip Martin NİEMÖLLER örneğinde olduğu gibi.

lhan CİHANER makamında gözaltına alındı cılız bir tepki dışında tepki olmadı, CHD’li avukatlar tutuklandı protesto eden avukatları eleştirdik adliyede eylem mi olur duruşma yapamıyoruz diye, farkında mıyız böyle giderse duruşma da yapamayacağız, ya da emir-komuta zinciri içinde askeri sistem yargılamalar olacak. Onun için bu meslektaşların yanında olmak destek olmak, iktidarın yürütmenin yargı üzerindeki baskı, etki, telkin ve benzeri uygulamalarının son bulması için ortak bir tavır belirlemek aşamalı bir eylem planı yapmak gerek. Ayağa kalkmak, tepki göstermek için daha ne olmasını bekliyoruz ki, sakın ola ki onla cemaatiçi bize bir şey olmaz demeyin SARI ÖKÜZÜ VERDİK Mİ gerisi gelir. Öncelikle yargıda örgütlü olan kurumların buna ön ayak olması ortak bir platform oluşturmaları gerekli diye düşünüyorum…Duruşmalara çıkmamak, HSKY toplu yürüyüş yapmak.Toplu olarak tutuklanan yargıçları ziyaret etmek ve benzeri eylemleri gündeme almak ve uygulamak gerekir.Ne dersiniz???"

Açığa alınan savcı Aziz Takçı: "EYYYY YBP'ye Gönül ve oy verenler, çıkın ve mertçe bu tutuklamaları savunun. Korkmayın, C.Başkanı, B.Bakan, HSYK, MİT, Emniyet arkanızda."

Savcı Evren Özmen: "Oh olsun diyorlardir da , bilmiyorlar ki, ortada yapılan bir yargılama yok.

İstiklal Mahkemesinden farksız, bir yargılama düzeni, bugün kendilerine dokunmasada, elbet zamanı geldiğinde, oh diyenlerinde magduriyetine sebep olacak.İtiraza tabi bir karardan dolayı hakim tutuklamayı, kimse savunamaz.Oh olsun diyenlere de, Allah vicdan nasip etsin.Sizlerin oh olsun demesiyle, bu hakimler uzulmeyecektir.Hukuk, kısa süreli askıya alındı, diyeceklerdir."

Ahmet Erkan: "Sayin Özmen Istiklal Mahkemeleri'ne haksizlik yapmisiniz...Evet o mahkemeler zulmetti, ancak bu zulmun altinda, hirsizlari korumak ve hirsizliklarin üstünü ortmek gibi igrenc bir amac yoktu...."

Hakim Mustafa Çolaker: "Yargı örgütleri ne için vardır? Çıkın meydana da boyunuzun ölçüsünü görelim.."

Kaynak: grihat.com.tr
 


    :

    :

    :

    :

    "Hakim Ünal: Yargı bağımsızlığını yitirdi, davalardan çekileceğim" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ