​“Koruma memuru” projesi askıda

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler döneminde başlatılan koruma memurluğu projesi rafa kalktı.
İşsiz gençlerin devlet memuru olma hayali kurduğu projede iki yıl geçmesine karşın somut bir adım atılmadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koruma memuru alımına ilişkin hazırladığı kanun değişikliği tasarı taslağı, Bakanlık dışına çıkamadı. Taslak ile Polis Teşkilatı’na ilk etepta 10 bin, sonraki iki yılda da 20 bin koruma memuru alınması planlanmıştı. Alınacak personele 1800 ile 2 bin TL maaş ödenmesi öngörülmüştü.

SUÇLA MÜCADELE

AKP’nin koruma memuru projesini süresiz olarak ötelemesi 29 bin polisin suçla mücadeleye kaydırılması planından da vazgeçilmesine neden oldu.  Koruma memuru alımı yapılsaydı, emniyete ait tesisler, kamu binaları, hassas bölgeler, kişi ve yakın koruma hizmetlerinde görev yapan 29 bin polis kademeli olarak nöbetten sokağa çekilecekti.

‘’ŞİDDET ARTTI’’ İTİRAFI

EGM’nin koruma memurluğu alımına ilişkin raporunda şu tespitler yapılmıştı:

“Spor müsabakalarında oluşturulacak koruma memurlarının görev alması durumunda genel kolluk personelinin görev aldığı giriş kapılarında üst aramaları, tribün ve saha içi görevleri büyük oranda koruma memurlarına devredilecektir.

Spor müsabakaları da dahil olmak üzere şiddetin artış gösterdiği günümüzde, Emniyet Teşkilatı personeli, gücünün ve imkanlarının önemli bir kısmını başta hassas binalar ile kişi ve şahıs koruma hizmetleri olmak üzere spor müsabakalarından sınavlara kadar birçok alanda kullanmaktadır.

Bu durum, kamu  düzeni ve güvenliğine sağlanan insan gücünün verimini ve etkinliğini olumsuz yönde etkilemekte kaynak israfına yol açmaktadır’’


Kaynak: Kamil Elibol/Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "​“Koruma memuru” projesi askıda" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ