'Vatandaşa saldıran eli sopalılar kim?'

CHP'li Sezgin Tanrıkulu 1 Mayıs'ta vatandaşa saldıran eli sopalı kişileri ve kullanılan biber gazı miktarını sordu.
CHP İstanbul Milletvekili Dr. M. Sezgin Tanrıkulu, 1 Mayıs'ta İstanbul Aksaray’da Emniyet Amirinin gazeteciye küfür ettiği ve yumruk attığı iddiaları sonrası yapılan işlemleri bir önerge ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, söz konusu polis ve eylemi hakkında soruşturma açılıp açılmadığını, 1 Mayıs'ta İstanbul’da vatandaşlara saldıran eli sopalı kişiler kimler olduğunu öğrenmek istedi.

Tanrıkulu, “Bu kişiler polisin önünde hangi hakla vatandaşlara saldırmaktadır? Bu kişiler neden gözaltına alınmamıştır? Yurt genelinde emniyet güçleri kaç eyleme müdahale etmiştir? Yurt genelinde 1 Mayıs nedeniyle kaç kişi gözaltına alınmıştır? İllere göre dağılımı nedir?” gibi sorular da yöneltti.

BİBER GAZI MİKTARINI SORDU

Gözaltına alınan ve yerde kelepçelenen vatandaşlara vuran polisler hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını soran Tanrıkulu, “Ülke genelinde emniyet güçleri tarafından kullanılan biber gazı miktarı nedir? İllere göre dağılımı nedir?

1 Mayıs'ta İstanbul’da yaşanan olaylarda yaralanan vatandaşlarımızın ve güvenlik görevlilerinin sayısı nedir? İstanbul’da yaşanan olaylarda emniyet güçleri ne kadar gaz bombası kullanmıştır?” sorularına cevap verilmesini de istedi.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "'Vatandaşa saldıran eli sopalılar kim?'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ