Düellodan galip çıkan Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de Balıkesirspor'u ağırladı. Mücadele Fenerbahçe'nin 4-3 üstünlüğüyle sona erdi.
Karşılaşmaya ev sahibi ekip Fenerbahçe hızlı başladı. 8’de Caner Erkin Fenerbahçe’yi öne geçiren golü kaydetti.Alper Potuk ceza yayı gerisinden pasını Diego’ya verdi. Brezilyalı yıldız harika bir topuk pasıyla topu Caner’le buluşturdu.Yıldız oyuncu yerden sert vurarak topu ağlarla buluşturdu: 1-0

BALIKESİR EŞİTLİĞİ SAĞLADI


Bu golden tam 7 dakika sonra Balıkesirspor eşitliği sağlayan golü buldu.Sağ kanatta topla birlikte ilerleyen Uğur Akdemir ceza sahasına koşu yapan Isaac Promise’a uzun pasını attı. Savunma arkasına iyi sarkan Promise altıpasın gerisinden kaleci ile karşı karşıya iken kafa vuruşunu yapıp golünü attı: 1-1

21’de sahneye Balıkesir’de bu kez Ante Kulusic çıktı. Kullanılan köşe vuruşunda Berkan Emir altıpas içerisine ortasını yaptı.

BALIKESİR ÖNE GEÇTİ

Kalesinden çıkan Volkan Demirel topu uzaklaştırmak istedi: ama top kısa düştü. Penaltı noktasında topu takip eden Ronald Vargas topu kafayla altıpas içerisine indirdi. O noktada bulunan Hırvat futbolcu, topu aldıktan sonra döner dönmez yakın mesafeden şutunu çekti ve Balıkesirspor’u karşılaşmada öne geçirdi:1-2

Fenerbahçe pes etmedi. 26’da Diego Ribas, eşitliği sağlayan golü attı. Brezilyalı yıldız bu golle, Spor Toto Süper Lig’de siftah yapmış oldu.

FENERBAHÇE BERABERLİĞİ YAKALADI

Sol kanatta rakibi Sercan Yıldırım’dan topu kapan Caner Erkin altıpasın ön tarafına ortasını yaptı. Hareketlenen Pierre Webo, topu arkaya aşırttı. Altıpasın gerisinde topu iyi takip eden SAMBACI, gelişine şutunu çekerek durumu 2-2’ye getirdi.

BALIKESİRSPOR YENİDEN ÖNE GEÇTİ

İlk yarının bitine 5 dakika kala Balıkesirspor, bir kez daha maçta öne geçti.ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Berkan Emir sol ayağı ile ortasını yaptı. Top kaleci Volkan Demirel’in üzerinden geçerek kaleye girdi: 2-3

FENERBAHÇE BERABERLİĞİ YENİDEN YAKALADI


Son sözü Moussa Sow söyledi. Senegalli yıldız 44’te maçta durumu 3-3’e getirdi.Ceza sahası dışı sol taraftan kullanılan serbest vuruşta Diego ortasını yaptı. Altıpas gerisinde sırtı dönük bir şekilde topla buluşan Moussa Sow kafa vuruşunu yaparak golünü attı.

FENERBAHÇE MAÇIN SKORUNU BELİRLEDİ

Fenerbahçe ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başladı. Dirk Kuyt ve Alper Potuk oyundan çıkarken, Emmanuel Emenike ve Selçuk Şahin oyuna girdi. ilk yarıda kapanışı yapan Sow, bu kez açılışı yaptı ve karşılaşmada skoru 4-3’e getirdi.

Sağ kanattan başlayan atakta Gökhan Gönül ortasını yaptı; fakat Balıkesirspor defansından dönen top Emmanuel Emenike’de kaldı. Nijeryalı yıldız, ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekti.

EMENİKE 3. ASİSTİNİ YAPTI

Kaleye yönelen topu altıpas önünde iyi takip eden Moussa Sow kale ağzında topa dokunarak ağlara gönderdirdi. Moussa Sow, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de 13. golünü kaydetti. Emenike ise, 3. asistini yaptı.

FENERBAHÇE LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDU

77’de Caner’le Balıkesir kalesine gelen Fenerbahçe, Tomislav Glumac engeline takıldı. 80’de Emenike gol çok yaklaştı: ama Emrullah Şalk gole izin vermeyerek topu kornere çeldi. 83’te Balıkesir’de Ceza yayı önü hafif sol taraftan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Berkan Emir kaleye şutunu çekiyor; ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

Başka gol sesi çıkmayınca, Fenerbahçe karşılaşmayı 4-3 kazandı. Bu sonuçla SARI-LACİVERTLİLER, puanını 63’e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Balıkesirspor ise, 20 puanla 18. sıradaki yerinde kaldı.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Düellodan galip çıkan Fenerbahçe" hakkında Tweetler

    DİĞER SPOR HABERLERİ