Aydın'da '140 AKP'li müfettiş' tartışması büyüyor

Aydın Belediye Başkanı'nın 'İçişleri Bakanlığı'ndan 140 müfettiş geldi' açıklamasını, AKP adayı Uslu; Uslu'nun açıklamasını ise CHP milletvekili Baydar yalanladı.
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise sadece tüm CHP'li belediyelerde müfettiş istilası yaşandığını açıkladı.  

KARŞI GAZETE | ANKARA

PARSEL PARSEL SATILAN ANKARA'YA DA MÜFETTİŞ GELECEK Mİ?

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, belediyeye siyasi baskı uygulandığı ve 140 müfettiş gönderildiği açıklaması, AKP'nin Aydın milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu tarafından yalanlanmıştı. Ancak tartışma noktalanmadı... Uslu'nun  yalanlaması da, CHP'nin Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar tarafından yalanlandı. Uslu'ya "seyyar milletvekili"  diye seslenen  Baydar, şu açıklamayı yaptı:

"AKP'Lİ USLU BİZE MALZEME VERİYOR"

Seyyar Milletvekili Adayı olarak Aydın’da AKP  Genel Merkezi ataması ile göreve başlayan, halihazırdaki Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve Milletvekili Adayı olarak bizlere çok güzel malzemeler vermeye devam etmektedir.

"DİĞER AKP'Lİ VEKİLLERİN NİYE YERİNDE KALAMADIĞI ANLAŞILDI"

Aydın’a bugüne kadar yeterli yatırım yapılmadığını ifade eden, Aydın’ın potansiyelini ortaya çıkarmak için geldiğini söyleyen Zeynep Karahan Uslu, daha önce AKP Milletvekili olan diğer 3 milletvekilinin neden tekrar atanmadığını böylelikle söylemiş oldu.

"SEYYAR OLDUĞU İÇİN RAKAMLARI HATIRLAYAMAMIŞ..."

İğne oyası ile ilk defa karşılaştığı için, İğne oyası kooperatifi kuracağını söyleyen, Zeynep Karahan Uslu’ya gündeme gelebilmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Hanım ile uğraşırsan gündeme gelebilirsin demişler.O da 140 Müfettiş yerine 14 Müfettiş diyerek gündeme gelmeye çalışmış.

Seyyar Milletvekilimiz Urfa, İstanbul, Aydın arasında yer değiştirmekten rakamları net olarak alamamıştır.Ben kendisine doğru rakamları ifade edeyim.

"SADECE SON BİR AYDA 14 MÜFETTİŞ GELDİ"

Sadece son 1 aydaki Müfettiş ve Ön İncelemeci sayısı 14’tür.Seyyar Milletvekilimiz herhâlde bu rakamı vermek istedi. Doğru rakamları öğrenmek istiyor ise Belediyemizi ziyaret edebilir.

ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATAN GÖKÇEK'E DE MÜFETTİŞ GİTTİ Mİ?

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın,Ankara’yı parsel parsel sattı diyerek, Melih Gökçek hakkında suç duyurusu ortada iken,acaba aynı Mülkiye Müfettişleri aynı incelemelerden kaç tanesini Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yapmışlardır. Seyyar Milletvekili Adayı bu konularda da Aydın Halkını bilgilendirir ise memnun oluruz."

USLU, "140  DEĞİL, 14 MÜFETTİŞ GELDİ" AÇIKLAMASI YAPMIŞTI...

AKP adayı Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı verilerine göre Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne 1 yıl içerisinde gönderilen müfettiş sayısının, 2014 yılında 11, 2015 yılında ise 3 olmak üzere toplam 14 olduğunu söylemişti.  

CHP'Lİ AĞBABA: "AYDIN İLE UĞRAŞACAĞINA DÖN DE KAÇ-AK SARAYA BAK!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, yazılı açıklama ile  CHP’li belediyelere uygulanan müfettiş tacizine dikkat çekti. 

"İçişleri Bakanını, Başbakan’ı hatta Cumhurbaşkanını uyarıyorum: CHP’li Belediyelerden elinizi çekin. Bizim belediyelerimizle uğraşacağınıza yetimin hakkıyla inşa ettiğiniz Kaç-AK Saray’ınıza bakın” diyen Ağbaba, şöyle konuştu:

"TÜM BELEDİYELERİMİZ AKP MÜFETTİŞİ İSTİLASI ALTINDA!"

“Aydın Belediyemize sadece geçen yıl 140 müfettiş gönderdiler. Sadece bu belediyemize ayda en az 3 kez müfettiş geldi. Belediyeyi didik didik ettiler. Hiçbir şey bulamadılar. Bulmaları da mümkün değildi zaten. Sadece Aydın belediyemizde de değil. Hatay, Muğla, Tekirdağ, İzmir, Eskişehir başta olmak üzere tüm belediyelerimiz AKP’nin müfettişlerinin istilası altında. Devlet eliyle CHP’li belediyeler çalışamaz hale getirilmek isteniyor!”

    :

    :

    :

    :

    "Aydın'da '140 AKP'li müfettiş' tartışması büyüyor" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ