Lavrov: Hava operasyonunu Şam'dan izin alarak yaptık

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, New York'ta BM Güvenlik Konseyi'nin Ortadoğu'yla ilgili tartışmasında sunum yaptı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin New York'ta gerçekleştirdiği ‘Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki çatışmaların çözümü ve terörizm tehdidi ile mücadele' başlıklı oturumun açılış konuşmasını yaptı.

'TEK YANLI ADIMLAR FELAKET GETİRİR, BİRLİK OLMALIYIZ'

Bölgede barış sağlanması için ortak hareket edilmesi gerektiği vurgusunu yapan Lavrov, "Ortadoğu'da durum o kadar kötü bir hale geldi ki, artık bölgenin siyasi haritasının tahrip olduğunu söyleyebiliriz. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da tek yanlı atılacak her adım felaket getirir. BM Güvenlik Konseyi kararına dayanan kolektif ve üzerinde anlaşma sağlanmış yaklaşımlara ihtiyacımız var" dedi.

RUSYA, GÜVENLİK KONSEYİNE IŞİD'LE MÜCADELE İÇİN KARAR TASARISI SUNACAK

Lavrov, Rusya'nın bugün BM Güvenlik Konseyine, IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele eden tüm güçlerin eylemlerini koordine etmesini öngören bir karar tasarısı sunacağını da açıkladı. Rus bakan, Vladimir Putin'in BM'deki hitabında gündeme getirdiği bu önerinin Güvenlik Konseyi tarafında değerlendirilmesini umduklarını söyledi.

'IŞİD BM'NİN TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNE EKLENMELİ'

IŞİD'in elinde kitle imha silah üretebilecek malzemenin olduğunu da  açıklayan Rusya Dışişleri Bakanı, BM Güvenlik Konseyi'nin hazırladığı terör örgütleri listesine, IŞİD'in de ‘ayrı bir aktör' olarak eklenmesi  ve IŞİD'i destekleyip örgütle ticaret yaptığı belirlenen ülkelere daha sert yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

'SURİYE'YE HAVA OPERASYONUNU ŞAM'DAN İZİN ALARAK YAPTIK'

Rusya'nın Suriye'deki IŞİD hedeflerine bugün ilk kez hava operasyonu düzenlediğini de doğrulayan Sergey Lavrov, operasyonun Şam yönetiminden izin alınarak gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Rus bakan, terörle mücadelenin uluslararası hukuka uygun şekilde ve ülkelerin egemenlik haklarına saygı duyarak yürütülmesinin önemini vurguladı.

Kaynak: tr.sputniknews.com
 

    :

    :

    :

    :

    "Lavrov: Hava operasyonunu Şam'dan izin alarak yaptık" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete