Ülkenin dört bir yanından güle oynaya ölüme gittiler

Kurbanlar arasında babasıyla mitinge giden 9 yaşındaki Veysel, 1 yıllık evli çift ve öğrenciler var
Adana’dan güle oynaya yola çıktılar. Yol arkadaşı olan 5 kişi hayatını kaybetti.

Kurbanlar arasında babasıyla mitinge giden 9 yaşındaki Veysel, 1 yıllık evli çift ve öğrenciler var

BİR YILÖNCE EVLENMİŞLERDİ


Makinist Yılmaz Elmascan mitinge 1 yıl önce düğün dernek evlendiği öğretmen eşi Gülhan Karlı Elmascan ile gitti. Genç çift yan yana öldü.

An­ka­ra kat­li­amın­da ha­ya­tı­nı kay­be­den­le­rin bir kıs­mı­nın kimliği bel­li ol­du. Katledilen 86 can arasında henüz 9 ya­şın­da olan Vey­sel Atılğan ve HDP Mil­let­ve­ki­li Ada­yı Küb­ra Mel­tem Mol­la­oğ­lu­’da bu­lu­nu­yor.

 ANNENİN KAHROLDUĞU AN

Bir­le­şik Ta­şı­ma­cı­lık Sen­di­ka­sı üye­si İb­ra­him Atıl­ğan ve ya­nın­da ge­tir­di­ği 9 ya­şın­da­ki ço­cu­ğu Vey­sel Atıl­ğan ha­ya­tı­nı kay­bet­ti. İb­ni Si­na Has­ta­ne­si önün­de bek­le­yen Ne­za­hat Atıl­ğan ise ha­be­ri al­dı­ğın­da yı­kıl­dı. Ev­ren­sel ga­ze­te­si­nin ha­be­ri­ne gö­re, eşi­ni ve ço­cu­ğu­nu kay­be­den Atıl­ğan, “Veyselim, yav­rum se­ni na­sıl top­ra­ğa ve­re­ce­ğim. Yav­rum…” di­ye fer­yat et­ti.



SEÇİM ÇALIŞMASINA BAŞLAMIŞTI

Küb­ra Mel­tem Mol­la­oğ­lu­’nun, HDP Eş Ge­nel Baş­ka­nı De­mir­taş ile iki gün ön­ce­si­ne ait se­çim ça­lış­ma­la­rın­dan fo­toğ­raf­la­rı var.


iZMİR’DEN GİTMİŞTİ
Sendikacı Hamza Mak, İzmir’den Ankara’ya gitti. Barış isterken terörün kurbanları arasında yer aldı.

 İŞTE KAHREDEN LİSTE

İkiz pat­la­ma­da ölen 86 ki­şi­den 5’i­nin Ada­na­’dan git­ti­ği açık­lan­dı. Mer­si­n’­in Tar­sus İl­çe­si­’n­den gi­den Pir Sul­tan Ab­dal Kül­tür Der­ne­ği yö­ne­tim ku­ru­lu üye­si­nin de ölen­ler ara­sın­da ol­du­ğu bil­di­ril­di. Pat­la­ma­da Bir­le­şik Ta­şı­ma­cı­lık Ça­lı­şan­la­rı Sen­di­ka­sı (BTS) üye­le­ri ma­ki­nist Bil­gen Par­lak, ma­ki­nist Yıl­maz El­mas­can ve 1 yıl ön­ce ev­len­di­ği eşi öğ­ret­men Gül­han Kar­lı El­mas­can, Emek Par­ti­si üye­si Şeb­nem Yurt­man, HDP üye­si Ha­cı Meh­met Şah, Pir Sul­tan Ab­dal Kül­tür Der­ne­ği Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­si 3 ço­cuk ba­ba­sı Me­tin Peş­men, HDP Kar­şı­ya­ka İl­çe Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­si ma­li mü­şa­vir Ay­şe De­niz, Emek Par­ti­si (EMEP) Ay­dın İl Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­si Ümit Kan­lı­oğ­lu­’nun kı­zı üni­ver­si­te öğ­ren­ci­si 20 ya­şın­da­ki Elif Kan­lı­oğ­lu ha­ya­tı­nı yi­tir­di. HDP’­nin İs­tan­bul 1.Böl­ge 16.sı­ra mil­let­ve­ki­li ada­yı Küb­ra Mel­tem Mol­la­oğ­lu da ha­ya­tı­nı kay­bet­ti.

3 ÇOCUK BABASI
Metin Peşmen, Pir Sultan Abdal Derneği Yönetim Kurulu üyesiydi. 3 çocuğu yetim kaldı.

 3 DAKİKAYLA KURTULDU

Bu arada patlamadan 3 dakikayla kurtulduklarını açıklayan Hüseyin Yılmaz ise yaşanan korku dolu anları şöyle anlattı: “Bu yaşanan büyük bir katliam ve büyük bir kan, büyük bir faşizm. Tam köprünün orada bir anda parçalarını gördük. İzahı güç anlatımı güç. İnsanım diyenin anlaması güç. Ben orada bir tane güvenlik tedbiri bir tane polis görmedim. İçeriye girişte de hiçbir polis yoktu.”

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Ülkenin dört bir yanından güle oynaya ölüme gittiler" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete