close

Lütfi Elvan'ı protesto eden genç tutuklandı!

AKP milletvekili adayı eski bakan Lütfi Elvan'ı, esnaf ziyareti sırasında protesto eden Halkevleri üyesi Samet Uslu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Mersin'de AKP 1'inci sıra milletvekili adayı eski bakan Lütfi Elvan, üç gün önce İstiklal Caddesi üzerinde esnaf ziyareti sırasında Halkevi üyeleri tarafından protesto edildi.

Polis protestocuları gözaltına almak isteyince arbede çıktı. Eşi Zeliha Elvan ile birlikte esnaf ziyareti yapan Lütfü Elvan, bir tatlıcıda önlük giyerek tezgah başına geçip tatlı servis etti. Bu sırada Halkevleri üyesi Samet Uslu, "Benden küçük çocuklar her gün öldürülüyor. Bu kimin terörü? 400 vekil istemeye mi geldiniz? 'Vermezseniz sizi öldürmeye geldik' demeye mi geldiniz? Rahatça dolaşmanıza izin vermeyeceğiz" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine müdahale etmek isteyen korumaları karışmamaları yönünde uyaran Lütfi Elvan, "Biz bu güne kadar özgürlük ve demokrasi konusunda her türlü adımı attık. Sen halka baskı yapmaya çalışıyorsun. Siz demokrasiden yana değilsiniz. Siz terörden yanasınız. Çok teşekkür ederiz, lütfen ilerleyin. Bakın beni tehdit ediyor" diyince, bakanın korumaları ve polis harekete geçerek, genci gözaltına almaya çalıştı. Ancak halkın müdahaleye tepki göstermesiyle ortalık karıştı.

Elvan'ın sözlerinin ardından korumalar eylemci Samet Uslu ile yanındaki Ayşegül Başar'a müdahale etti. Bir süre polise direnerek araca binmek istemeyen protestoculara çevredekiler de destek verince kısa süreli arbede yaşandı. Yaşananlar üzerine Lütfi Elvan, gözaltına alınan eylemcilerin bırakılmasını isteyip, esnaf ziyaretine son verdi.

Ancak polis, Samet Uslu'yu zorla araca bindirerek gözaltına aldı. Gözaltına alınan Samet Uslu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: haberturk.com
 

    :

    :

    :

    :

    "Lütfi Elvan'ı protesto eden genç tutuklandı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete