Diğer CHP'li gençler 26 dakikayla kurtulmuş

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, 11 CHP üyesinin ölümü üzerine bilgi verdi.
Malatya Gençlik Kolları'nın üyesi olan Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden gençlerin cenazesine TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın katılımı ile CHP Gençlik Kollarının cenaze esnasında sert protestosu gerçekleşti.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız Malatya kent meydanındaki açıklamada "Biz arkadaşlarımızı ölüme değil ölümsüzlüğe uğurladık , kamuoyu günlerdir be yazık ki en fazla devrim şehidini veren örgütlülük olduğumuz için ne yapacağımızı merak ediyor. Acımızı yaşamayı paylaşmayı ailelerimizin hüznünü dindirmek için defin işlemlerini bekledik . İşte şimdi konuşma vakti Malatya kent meydanındandır. Bizim geleneğimizde 80 öncesi Kayseri Konya gibi vilayetlerde vurulan il başkanlarımız vardır . Türkiye'de ilerici unsurlara yapılan her baskıda CHP Gençliği bedel ödemiş kayıp vermiştir. Duruşumuz 50 yıllık onurlu bir maziye dayanır.7 Haziran'dan sonra 4 ayda 694 kişi ölmüş bunun 500 den fazlası gençtir. Bu gençliğin toplumsal sorunudur. Biz tüm gençlik örgütleri ortak mücadeleye , katillerden hesap sormaya çağırıyoruz. 11 arkadaşımızın katili elbet yargı önüne çıkacak fakat mücadelemizle olacak. İşte o gün rahat uyuyacağız. Daha önce yaptığımız gibi tekrarlamayı biliriz . İktidar süreci Suruç'a Diyarbakır'a Roboski'ye benzetmeye çalışırsa burdan uyarıyorum Adalet Bakanlığı'nı kitleriz. Yaşasın Barış Yaşasın Birlikte mücadelemiz " dedi. 

26 DAKİKAYLA KURTULDULAR

Demokrasi Emek ve Barış platformunun düzenleyeceği barış yürüyüşü için günler öncesinden hazırlıklara başlayan CHP Gençlik Kolları, miting öncesi buluşma yerini tren garı, buluşma saati ise 10.30 olarak belirledi.

Ancak sabah erken saatlerde Ankara’ya gelen Malatya CHP İl Gençlik Kolları üyeleri, buluşma saatini beklemeden gara yöneldi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “11 arkadaşımızı kaybettik. Üzüntümüz, acımız çok büyük. Örgütsel anlamda en fazla kaybı olan örgütlerden biri durumundayız” dedi.

Önümüzdeki günlerde çok daha geniş kapsamlı bir boykot çağrısı yapacaklarını vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

“Hafta içi Ankara’da geniş bir eylem çağrısında bulunanacağız. Tüm Türkiye’deki gençlik örgütlerimizle Ankara’ya geleceğiz. Düzenleyeceğimiz eyleme farklı gençlik örgütleri de katılacak. Barışa olan inancımızı yitirmedik, yitiremeyiz, yitirmeyeceğiz. Bu katliamın hesabını mutlaka ve mutlaka soracağız. Ant olsun ki soracağız. Gençlerin meydanlara çıkmasından korkan iktidar, bu katliamla gençlerin meydanlara çıkmaktan çekineceğini düşünüyor ama biz daha fazla meydanlarda olacağız.”

Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "Diğer CHP'li gençler 26 dakikayla kurtulmuş" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete