Kimlik bilgilerimiz 2500 kurumun elindeymiş!

Güvenlik Paketi'nin Meclis'teki alt komisyon görüşmeleri sırasında ortaya çıkan gerçek, vekilleri şaşırttı. Meğer 2500 kurum ve kuruluş, kimlik bilgilerimize ulaşabiliyormuş!
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

KİŞİSEL VERİLERİMİZ KİME EMANET?

Tartışmalı Güvenlik Paketi'nin eleştirilen maddelerinden biri de kişisel verilerin paylaşılmasıyla ilgiliydi.

Tasarının Alt komisyon görüşmelerinde ortaya çıkan bir gerçek ise herkesi şaşırttı...

Muhalefete mensup vekiller, tasarının 31. maddesinde yer alan "kimlik paylaşım sisteminin kullanılması"na ilişkin düzenlemeyle ilgili eleştiriler yönelttiği sırada Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Ahmet Sarıcan, "şu anda zaten aşağı yukarı 2500 civarı kurum ve kuruluş, kimlik paylaşım sisteminden faydalanıyor" diye konuştu.

Bunun üzerine CHP'li Ahmet Toptaş, "yani biz zaten duman olmuşuz da haberimiz yokmuş!" sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Diğer vekillerin de şaşkınlık göstermesi üzerine Sarıcan "bunların yüzde 95-96’sı sadece kimliğinizin ön ve arka yüzündeki bilgilere ulaşabiliyor. Ayrıntılı bilgiye ise mahkemeler, SSK, Tapu gibi kanunun görev vermesi sebebiyle o bilgiye ihtiyacı olanlar ulaşabiliyor" açıklaması yaparak uygulamayı savundu.

SAYI DAHA DA ARTACAK...

Söz konusu maddenin yer aldığı Güvenlik Paketi, 8 Ocak Perşembe günü Meclis İçişleri Komisyonu'nda ele alınmaya başlanacak. Yapılacak değişiklikler ile "finansal kuruluşların" da bu bilgilere erişimine olanak sağlanacak. Böylece kişisel verilere ulaşan kurumların 2500 civarında olan sayısı artacak...

NEDİR BU FİNANSAL KURULUŞLAR?


Bu arada komisyon görüşmeleri sırasında "finansal kuruluşların" tanımı da merak konusu oldu. Bankalar, sigorta kuruluşları ve MASAK'ın yanısıra 'tefeci' denilen şirketlerin de bu bilgilere ulaşabilmesinden endişe ediliyor.

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM


    :

    :

    :

    :

    "Kimlik bilgilerimiz 2500 kurumun elindeymiş!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete