CIA kaç TC vatandaşı olduğunu çoktan biliyormuş...

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA)nın, Türkiye nüfusuyla ilgili yaptığı açıklama, Meclis'te doğrulandı... Biz 76.6 sanıyorduk ama nüfusun 81 milyonu geçtiği ortaya çıktı.
Burcu ORAL EVREN |  KARŞI GAZETE ÖZEL


ABD, BİZDEN ÖNCE BİLİYORMUŞ!

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA)nın Türkiye'yi yakından takip ettiği, bir kez daha doğrulandı.

TÜİK’e göre 76.6 milyon olan Türkiye nüfusunu CIA, 81 milyon olarak açıklamıştı. TÜİK yetkilileri ise CIA’nın yurtdışındaki Türkleri de saymış olabileceğini ifade etmişti...

Bu hafta Meclis İçişleri Komisyonu'nda görüşmelerine başlanacak Güvenlik Paketi'nin alt komisyon görüşmelerinde, güncel rakam ortaya çıktı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 18 Aralık günü yapılan alt komisyon toplantısında, güncel Türkiye nüfusunu sordu. Cevabı o sırada komisyonda bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Ahmet Sarıcan verdi.

"81 milyon 129 bin 305 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bizim veri tabanımızda kayıtlı" diyen Sarıcan bu sayının 3 milyon 739 bin 669’unun yurt dışında, kalan 77 milyon 389 bin 636’sının ise yurt içinde ikamet ettiğini açıkladı.

Yani CIA'nın, Türkiye hakkındaki bu önemli güncel bilgiye, milletvekillerinden çok daha önce ulaştığı doğrulanmış oldu.

SURİYELİLER VAR MI?

Toptaş'ın bu sayı içinde Suriyelilerin olup- olmadığına ilişkin sorusuna ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Ahmet Sarıcan "yok" yanıtı verdi.

KAYIT ALTINA ALINAN SURİYELİ SAYISI 1 MİLYON 442 BİN

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş de 17 Aralık 2014 tarihi itibariyle kayıt altına alınan Suriyeli sayısının 1 milyon 442 bin 400 olduğunu açıkladı. Ancak henüz kaydı yapılmayan 90 bin civarında Suriyeli'nin daha olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Bu durumda Hükümetin tahminine göre Türkiye'de 1 milyon 650 bin civarında sığınmacı bulunuyor. Bu sığınmacıların 225 bin 974’ü, geçici barınma merkezleri denilen 'çadır kent'lerde yaşıyor.


Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM



    :

    :

    :

    :

    "CIA kaç TC vatandaşı olduğunu çoktan biliyormuş..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ