Kadına şiddet araştırmasına Bakanlık sansürü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, kadına yönelik şiddet araştırmasına sansür uyguladığı ortaya çıktı.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

Gerçek, Meclis'teki kadına yönelik şiddeti araştırmak için kurulan komisyona bilgi veren Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Temsilcisi Prof. Dr. Mine Gencel Bek'in milletvekillerine yaptığı sunumda anlaşıldı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün, medya ve kadına şiddet konulu araştırmalarını sansürlediğini söyleyen Bek, 2008 yılındaki çalışmanın sansürlenme nedenlerini de komisyona şöyle anlattı:

"EŞCİNSELLERİ ARAŞTIRMADIK" İFADESİNİ ÇIKARTIN DEDİLER

"Çok güzel bir çalışma oldu, çok gurur duydum ama bizim çalışmamız sansürlendi.

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından ve matbaada hazır olmasına  rağmen yayımlanmadı. Bazı konularda değişiklik yapmamız istendi. Her araştırmacı kitabına  ne yaptığını yazarak başlar, bir de sınırlılıkları anlatır.

Biz de Kaos GL gibi, Lambda gibi çeşitli gey, lezbiyen örgütleriyle çalışmış, eşcinsel haklarına duyarlı araştırmacılar olarak biz  bu çalışmada bu konuyu ele almadık demiştik; onu silmemiz istendi.

"TÖRE CİNAYETLERİNE İLİŞKİN TESPİTLERİ BEĞENMEDİLER"

Töre cinayetleri sadece güneydoğunun ya da Kürtlerin yaptığı bir şeymiş de başka hiçbir yerde şiddet  uygulanmıyormuş gibi, gazetelerde haberler çıkmıştı, onları eleştirmiştik; bunları silmemiz istendi. 

"SİLMEDİK, YAYIMLANMADI"

Ayrıca, o sırada çeşitli resmî düzeylerdeki yürütülen politikalara da eleştirimiz vardı, biz de silmedik, yayımlanmadı. Dolayısıyla, ben o gün umudumu kaybetmiştim. Acaba yanlış bir şey mi yapıyoruz, devlet kurumlarıyla çalışmak epey zor diye...

Ona  rağmen geldim çünkü toplumsal bir sorumluluğumun ve görevimin olduğunu düşünüyorum.  Fakat anlatacaklarım ya da bundan sonrasına dair doğrusu çok çok iyimser değilim bugünün Türkiyesi’nde. "

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Kadına şiddet araştırmasına Bakanlık sansürü" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ