Kadına şiddet komisyonunda "alkole erişim sınırlansın" önerisi!

Alkolü silahla bir tuttular...
KARŞI GAZETE | ÖZEL


Meclis'te kadına yönelik şiddetin nedenlerini araştırmak için kurulan komisyona bu kez Başbakan Ahmet Davutoğlu"nun  eşi Sare Davutoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı  Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği (KASAD Der) temsilcisi bilgi verdi. 

Dernek adına konuşan Uzm. Dr. Mehtap Aslan Delice, şiddetin önlenmesi için alkol, uyuşturucu ve silaha erişimin kısıtlanmasına yönelik yasal düzenleme yapılması önerisi getirdi. Delice, şiddet konusuna cinsiyet temelli yaklaşılmamasını da istedi, kadın derneklerini eleştirdi. 

O öneriler, tutanaklara  şöyle yansıdı:

"Cinsiyet temelli, cinsiyetler arasında gerginliği ve  çatışmayı artırıcı, ayrıştırıcı söylemden vazgeçilerek daha geniş bir perspektifte şiddet ve kadına yönelik şiddet sorununa yaklaşılması gerekiyor diye düşünüyorum çünkü her  seferinde bu perspektiften konu açıldığında ve konuşulduğunda toplumda da, dinleyenlerde de şöyle bir algı oluşuyor: Kadınlar mağdur, erkekler katil, ikisinin arası yok. Ama bir şekilde kadınlar ve erkekler bir arada yaşıyorlar dünya kurulduğundan beri ve bundan sonra da öyle  olacak.

”KOCAMDIR, DÖVER DE SEVER DE"

ŞÖNİM görevlileri tarafından da ifade edilen bir hayal kırıklığı çok ilginç gelir bana. Şöyle ifade ederler: Biz o kadar uğraştık, koruduk, kocasından sakladık, neler yaptık onu korumak için, sonra gitti barıştı. Bunun hayal kırıklığına uğratmasının sebebi, işte  az önce söylediğim perspektifin tek bir noktaya odaklanmış olması çünkü kadın ile erkek arasındaki ilişki sadece kadın ile erkek arasındaki ilişki değil, 2 kişi arasındaki ilişki çok  öznel birtakım dinamiklere sahip. Yani bir üçüncü kişinin onlara dışarıdan bakıp, anlaması, empati kurabilmesi çok kolay değil. Filmlere de konu olmuştur, hepimiz de şahit olmuşuzdur  “Kocamdır sever de, döver de.” sözüne çok rastlarız. Bütün bunları, kadına yönelik şiddeti olumladığım ya da bunu küçümsediğim için söylemiyorum, sadece şunu söylemeye çalışıyorum: Tek bir odaktan bakmamalıyız bu meseleyi ele alırken.  

ALKOLE ERİŞİM KISITLANMALI 

Alkol, madde ve silaha erişimi kısıtlayacak yasal ve asayiş tedbirlerinin mutlaka alınması gerekiyor çünkü deminden beri söylediğim gibi, fakirlik ve alkol madde kullanımı en önemli öngören risk faktörleri."

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Kadına şiddet komisyonunda "alkole erişim sınırlansın" önerisi!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete