Camilere de rant bulaştırdılar

Cami inşaatlarıyla halkın gözünü boyamaya çalışan AKP’nin camileri kullanarak müteahhitlerden toplamış olduğu paraların büyük bir kısmını başka amaçlarla kullanmakta olduğu iddia ediliyor.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

AKP, dindar görünümünü pekiştirmek için yaptırdığı iki büyük camiinin dernek başkanlığına cumhurbaşkanına yakın üst düzey iki AKP bürokratını atadı.

Bu bürokratların, cumhurbaşkanının nüfuzunu ve bulundukları makamların gücünü kullanarak olması gerekenden yüksek bedellerle dağıttıkları kamu ihalelerini alan müteahhitlerden topladıkları sözde hayır paraları ile cami inşaatlarını devam ettirirken diğer taraftan da AKP’nin para havuzunu besledikleri öne sürülüyor.

MÜTEAHHİTLER BALLI İHALELER KARŞILIĞINDA BAĞIŞTA BULUNUYOR

Kamudan alınan yüksek bedelli ballı ihaleler karşılığında AKP müteahhitlerinden büyük miktarlarda bağışlar alındığı kamuoyuna yansımış ve çokça tartışılmıştı.

Ancak cami yapımı için toplanan büyük miktarlı bağışların sadece bir kısmı ile cami yapılmakta olduğu iddiası var.

HAYIR İŞLEYEN(!) MÜTEAHHİTLER DE RAHATSIZ

İddialara göre bağışların sadece küçük bir kısmı ile cami yapılırken büyük kısmı da havuza aktarılmakta.

Ballı ihale karşılığında da olsa ‘hayır’ işlediğini düşünen müteahhitler de bu durumdan rahatsız olsalar da seslerini çıkartamıyorlar.

CAMİ DERNEKLERİNE AKP’Lİ BÜROKRAT ATAMASI

AKP her caminin yaptırma ve yaşatma derneğinin başkanlığına kendi bürokratlarından birini atayarak, AKP müteahhitlerine verilen yüksek fiyatlı ihalelerin karşılığında cami inşaatları bahanesiyle bağış toplanmasını koordine ediyor.

İstanbul Çamlıca Camisi ile Gençlik Parkının karşısına yapılan Ankara’nın en büyük cami inşaatları bu şekilde finanse edilen projelerin sadece iki örneği olarak gösteriliyor. 

CAMİ DERNEĞİNE VIP BAŞKAN

İstanbul Çamlıca Camisi Dernek Başkanı olan Veysel Ekmen’in Emlak Konut A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İLBANK Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerini yürütüyor.

Ekmen’in İLBANK’ın tüm parasal işlemlerinde karar verici ve ihaleleri dağıtan kişi olduğu biliniyor.

Veysel Ekmen’in AKP ile yakınlığı sadece bunlarla sınırlı değil. Ekmen’in aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Üsküdar’daki komşusu, AKP il başkanı Aziz Babuşçu ve THY yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu’nun sınıf arkadaşı olduğu da dikkat çeken bilgiler arasında.

Veysel Ekmen’in kardeşi de Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

CAMİ BAHANESİYLE ATATÜRK’ÜN BİR ESERİ DAHA YIKILACAK

Ankara Gençlik Parkının karşısına yapılmakta olan caminin dernek başkanı ise Cumhurbaşkanının hemşehrisi, İLBANK Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Büyük’tür. Büyük de İlbank’ta tüm ihalelerin yapıldığı birimin başında yeralan bir isim olarak öne çıkıyor.

Atatürk’ün talimatıyla yaptırılan Ankara Ulus Hergelen Meydanındaki sit alanındaki tarihi İller Bankası  Binası yıkılarak oradaki cami inşaatına katılacak.

Cumhuriyet döneminin önemli binaları arasında gösterilen İller Bankası Binası, 1937 yılında Mimar Seyfi Arkan tarafından tasarlandı.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

-Cami yapımı için hangi firmalar bağışta bulunmuştur ve bu paraların ne kadarı cami yapımında kullanılmıştır?

-Yapılan bu camilere ait olacak iş yerleri ve otoparkların mülkiyeti ve işletmesi için yapımı üstlenen firmalara taahhüt verilmiş midir?

-İLBANK müteahhitleri camilerin dernek başkanları olan İLBANK yöneticileri ile ne tür ilişki içindedirler?
 
-Müteahhitlerden alınan büyük miktarlı bağışların haricinde bu camiler için halktan da para toplanmış mıdır?
 
Tarihi İller Bankası Binasının tescilinin kaldırılarak yıkılmasının önünü açan belge:



WWW.KARSIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Camilere de rant bulaştırdılar" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ