MİT TIR'ları savcısından korkunç iddia: 'Korumam alındı, ölelim isteniyor'

Suriye’ye giden MİT TIR’larını durduran Savcı Aziz Takçı, “Nisan sonuna çıkamayacaksın” şeklinde ölüm tehditleri almasına rağmen korumalarının geri çekildiğini açıkladı.
Takçı, “ Bize, ‘Sevmediğimiz hakim savcı ölsün’ deniyor sanki” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınarak öldürülmesinin ardından savcı Aziz Takçı, “Ölüm tehditleri almama rağmen korumalarım geri aldındı” dedi.

Mühimmat dolu olduğu iddia edilen MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili soruşturmanın ardından, hakkında soruşturma başlatılarak açığa alınan savcı Aziz Takçı yaşadıklarını anlattı.

Alman Der Spiegel Dergisi’ne konuşan ve ”Güvendiğim yerden neredeyse hiç çıkmıyorum” diyen savcı Takçı, “Normalde korumalarım vardı ama geçtiğimiz ocak ayında korumalarım alındı” dedi.

KORUMA GELENE KADAR OLAN OLUYOR

TIR soruşturmasının ardından Zonguldak’a atanan savcı Takçı, “Her yıl ocak ayında koruma kararları değerlendirilir. Buraya geldiğimde de, iki polis memuru ‘Zonguldak güvenli bir yer’ diye tutanak tutmuş.

Bunun üzerine, bu yılki değerlendirmede korumalarım alınarak, ‘çağrı üzerine’ korumaya çevrildi. Zaten her vatandaş 155’i aradığında koruma verilir. Evet, Zonguldak tehlikeli bir yer değil ama ben tehlikeliyim.

Savcı Mehmet Selim Kiraz olayında da gördük, savcı korumayı çağırana kadar saldırgan yapacağını yapıyor. Ben korumamın alınmasının ardından dava açtım ve yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Bu karar üzerinden de 10 gün geçmesine rağmen hala bir koruma tahsis edilmedi. Ekstra koruma da istedim ona cevap bile vermediler” dedi.

“SEVMEDİĞİMİZ HAKİM SAVCI ÖLSÜN” DİYORLAR SANKİ

Son dönemlerde ölüm tehditleri aldığını açıklayan Takçı, “Ben çok önemli terör soruşturmaları yaptım. Son dönemde de sürekli ölüm tehditleri alıyorum.

Bunlar daha çok twitter üzerinden geliyor. ‘Nisan sonunu göremeyeceksin’, ‘MİT niye senin kafana sıkmıyor ki?’ şeklinde tehditler geliyor. Bu tehditleri de koruma şubeye gönderdim ancak hala bir koruma yok.

Şahsım adına ben korkmuyorum ama böyle bir durumda devletin tedbir alması gerekiyor. Terörle Mücadele Kanunu’ndaki hüküm çok açık. Devletin, herhangi bir talep olmadan bizi ömür boyu koruması gerekir.

Ergenekon davasına bakan hakimin de korumasını aldılar. ‘Sevmediğiniz hakim savcı ölsün, çok da umurumuzda değil’ diyorlar sanki” ifadelerini kullandı.

İKİ DOSYANIN BAĞLANMASI SİHİRBAZLIK

Selam Tevhid soruşturması kapsamında, Adana’daki MİT TIR’larının durdurulması kapsamında yargılaması devam eden 34 askerin gözaltına alınmasıyla ilgili de konuşan Takçı, şöyle devam etti:

“ İki dosyanın birbirine bağlanmış olması sihirbazlık gibi bir şey. Artık hukuk olmadığı için bu konuda hukuki bir değerlendirme yapamıyorum. Çok alakasız dosyalar.

Tutuklamalar konusunda Sulh Ceza Halimliklerinin tek başarılı oldukları yer İstanbul. Adana’da bu askerleri iki kez tutuklamaya sevk etiler, olmadı. Mahkemeye baskı yaptılar, yine tutuklatamadılar. Çünkü dosya boş.

Ancak tutuklama olması için ciddi bir ısrar var ancak bu adamlarla ilgili aynı suçlamadan bir dava zaten var. Devam eden bir davada, aynı suçlamayla başka bir soruşturma yapılmaz. Aynı eylem çünkü. Bunlar bir koyundan birkaç post çıkarmaya çalışıyor. Bu gözaltılar bir suç.”

Kaynak: Aysun Yazıcı / Taraf

    :

    :

    :

    :

    "MİT TIR'ları savcısından korkunç iddia: 'Korumam alındı, ölelim isteniyor'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ