CHP'nin Ermeni adayı: Erdoğan'ı affetmiyorum

Türkiye Ermenilerinden Selina Özuzun Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterildi.
“Kendimi sosyal demokrat olarak tanımlıyorum. Feministim” diyen Doğan, “ diye konuştu.

Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Affedersiniz Ermeni” sözüne ilişkin de “Ben o sözü affetmiyorum. Ama maalesef bunlar olacak” ifadelerini kullandı.

CHP’nin İstanbul 2. Bölge birinci sıradan milletvekilliğine aday gösterdiği Selina Özuzun Doğan pek çok özelliği bir arada barındıran renkli bir isim.

Gregoryen cemaatinden bir Ermeni olan Doğan 16 aylık çocuk sahibi genç bir anne, aynı zamanda da başarılı bir avukat.

Selina Doğan üstelik milletvekili adayı olduğu CHP’ye üye olmaması açısından da sürpriz bir isim olarak göze çarpıyor.

Doğan, ÇağdaşSes’e konuştu. Gregoryen cemaatinden bir Ermeni olan Doğan, milletvekilliği teklifinin cemaate geldiğini söyledi.

Başka isimlerin de adının geçtiğine işaret eden Doğan, “Kadın ve genç birini istediklerini söylediler. Büyük bir boşluk vardı. Temsiliyet açısından bunu kullanmamak çok yazık olurdu. Sorumluluk almaya karar verdim. İstanbul’da görüştük. Ortak noktalarda fikir birliğine vardık” ifadelerini kullandı.

"AZINLIK İÇİNDE BİR AZINLIK”

Kendisinin “sosyal demokrat ve feminist” olduğunu belirten Doğan, “Öncelikle milletvekillerinin vicdanlı olması önemli. Ermeniler içinden bir kadının olması ekstra önemli. Çünkü azınlık içinde de bir azınlıksınız. Kadın, erkek eşitliği sorunu tüm toplumlarda olduğu gibi Ermeniler'de de var” dedi.

“6-7 Eylüller çeşitli şekillerde devam ediyor” diyen Doğan, 1915 olayları hakkında ise “Önceliğinin” bu olmadığını vurguladı.

Doğan, şöyle konuştu:

“Bugüne yansıyan ‘Kültürel Soykırım’ diye bir kavram var. Aslında bugüne yansıyan o kadar çok konu var ki… Birebir soykırım meselesi üzerinden gitmeden de ele alınacak pek çok konu...

Sadece Ermenilerden de söz etmemek gerekir. Bütün dezavantajlı grupların vekili olmak ideal olan…

Çünkü muhatap alınmamak, temsiliyetlerinin olmaması sorunları ortak. Koskoca bir patrikhane var ve patrikhanenin tüzel kişiliği yok. Aslında en temel şeyler bunlar. Türkiyeli bir Ermeni’yim bunu da hiçbir şey değiştirmeyecek.

“NE İŞİ VAR MECLİS'TE ERMENİ’NİN SÖZLERİ ŞİMDİDEN BAŞLAMIŞ”

“Türkiye-Ermenistan sınır kapısının kapalı olması hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Doğan şöyle yanıt verdi:

“Bütün sınırlar kalkmalı. Zaten fiilen öyle bir sınır yok. Ermenistanlılar geliyor burada ticaret yapıyorlar. Ancak şu aşamada ilgililerin görüşünü almadan konuşmamak lazım, ben daha vekil bile değilim.”

Doğan, “Erdoğan’ın ‘Affedersiniz Ermeni’ sözünü hatırlıyorsunuzdur. Nasıl bir etki yarattı sizde?” sorusuna ise, “Ben o sözü affetmiyorum. Ama maalesef bunlar olacak, bunlar bundan sonra da olacak.

Ben pek takip edemedim telefonlar susmadığından ama kulağıma gelen sosyal medyada ‘Ne işi var Meclis'te Ermeni’nin’ sözleri şimdiden başlamış. Bunlar çok normal.

Sonuçta bir değişim sürecinden geçiyoruz. Ama bunlar oluyor diye de doğru bildiğimizden vazgeçecek değiliz” karşılığını verdi.

Doğan, Etyen Mahçupyan kendisini “Osmanlı torunu” olarak hissettiğine dair açıklamalarına ilişkin olarak da “Ben Türkiyeli bir Ermeniyim. Onun düşüncesidir saygı duyuyorum” cevabını vermekle yetindi.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "CHP'nin Ermeni adayı: Erdoğan'ı affetmiyorum" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete