close

TBMM'yi dinlenme tesisi yaptılar

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Milletvekili seçilmeseler bile Meclis Eski Başkanlarına koruma, şoför ve makam aracı yanında bir ömür makam ve personel tahsisini gündeme getirdi.
KARŞI GAZETE

TBMM LÜKS BİR DİNLENME TESİSİ VAZİFESİ GÖRECEK


Karaahmetoğlu, Milletvekilliği sonrasında ne yapacaksınız sorularına  “biraz dinlenelim” diye cevap veren TBMM Eski Başkanı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın odalar için ayrıca personel tahsisi dilekçesini hatırlatıp “ o halde kendisi için TBMM lüks bir dinlenme tesisi vazifesi mi görecek” diye sordu.

"BAKAN OLAMAYACAKLAR DA PERSONEL TALEBİNDE BULUNDU MU?"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yanıtlaması için bir soru önergesi veren Karaahmetoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın israfla ilgili sözlerini de hatırlatarak israf ve tasarruf sizler için geçerli değil mi diye sordu.

Karaahmetoğlu, AKP’de 3 dönem kuralına takılıp bir sonraki dönem Milletvekili ve Bakan olamayacaklar da oda ve personel talebinde bulundu mu dedi.

Selahattin Karaahmetoğlu yeni tahsis edilecek odalar için Genel Kurul binasında yer aranması için de Cemil Çiçek’e isterseniz TBMM Başkan Makamına bitişik odalar şeklinde, en yakın odanın şahsınıza, bir sonraki odanın Sayın Mehmet Ali Şahin’e, diğerinin Sayın Bülent Arınç’a sonra daha önceki TBMM Başkanlarına biçiminde sıralayın dedi.

“TBMM Başkanlık Divanının 22.01.2014 tarih ve 63 Sayılı“ TBMM eski başkalarından TBMM üyeliği devam etmeyenlerin irtibat ofisi olarak kullanabilecekleri uygun bir mekânın tahsis edilmesi” kararı ardından konu TBMM Başkanlık Divanı’nın son toplantısında da gündeme gelmiştir. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın mekân tahsisinin yanı sıra personel tahsisine ilişkin dilekçelerinin Başkanlık Divanı’nın son toplantısında gündeme geldiği ifade edilmiştir.” Bu hususta:

TBMM Başkanlık Divanı 22.01.2014 tarih ve 63 sayılı TBMM eski başkalarından TBMM üyeliği devam etmeyenlerin irtibat ofisi olarak kullanabilecekleri uygun bir mekânın tahsis edilmesine ilişkin karar’ının bu güne kadar hayata geçirilmeme sebebi nedir?

Oda tahsisi hususunda; 7 Haziran 2015 Milletvekili Seçimleri ardından açılacak TBMM 25. Yasama Döneminde AKP’nin 3 dönem kuralı sebebiyle Milletvekili olarak TBMM’de yer almayacak Meclis Eski Başkanları’nın dışında kimlerin görüşü alınmıştır? Başkanlık Divanında bu kararı almadan konuyu Parti Grupları ve Milletvekilleriyle paylaştınız mı?

GRUPLARI VE MİLLETVEKİLLERİYLE PAYLAŞTINIZ MI?

Hâlihazırda kendilerine TBMM tarafından bir makam aracı ve bir şoför tahsis edilen, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir koruma verilen TBMM Eski Başkanlarına bir sekreter ve iki danışman daha tahsis edilmesi ile beşer kişilik ekiplerle çalışmalarını yürüteceği doğru mudur?

Bu konuda kararı siz mi vereceksiniz yoksa sizden sonra seçilecek TBMM Başkanına mı bırakacaksınız? Bu personel TBMM kadrosunda ki personelden mi yoksa Milletvekillerine mevzuat hükümlerine göre sağlanan personel hakkına benzer biçimde mi görevlendirilecektir?

Bu personel maaş ve özlük hakları olarak TBMM Başkanlığı Makamında görev yapan personele eşit şekilde mi görev yapacaktır?

Bu harcamanın kaynağını nedir açıklar mısınız? Bu makamların diğer giderleri de hesaplandığında TBMM bütçesinden ne kadar kaynak kullanılacaktır?

Eski Başkanlara tahsis edilecek odaların Yeni Halkla İlişkiler Binası zemin katında düşünüldüğü; fakat zatıâlinizin yerinde yaptığı tespitler neticesinde Milletvekillerine gelen ziyaretçilerin eski başkanların rahat çalışmalarına engel olacağını düşünerek Genel Kurul Salonu’nun bulunduğu ana binada yer aranmaya başlandığı haberleri doğru mudur?

24. Dönem Milletvekillerinden bu katta odaları bulunanlar nasıl çalışmıştır? Yeni Halkla İlişkiler Binasında hangi kat ve hangi kısımlarda Milletvekilleri için uygun çalışma koşulları mevcut olup olmadığını niçin tespit etmediniz?   

Eski Başkanlara, Genel Kurul Salonunun bulunduğu binada oda tahsis edilmesi kararını, TBMM Başkanlık makamına yakın odalar olsun düşüncesiyle mi aldınız?

Yeni tahsis edilecek odaları TBMM Başkan Makamına bitişik odalar şeklinde, en yakın odanın şahsınıza, bir sonraki odanın Sayın Mehmet Ali Şahin’e, diğerinin Sayın Bülent Arınç’a sonra daha önceki TBMM Başkanlarına biçiminde sıralanması önerimizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayın Başkan; israf ve tasarruf hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeniden Milletvekili seçilmediği halde oda ve personel tahsis edilecek TBMM Eski Başkanlarının bir ömür boyu Meclis Başkanı gibi tüm imkânları kullanmaları israf değil midir? Devletin kaynaklarının bir ömür boyu birilerine tahsis edilmesi israf değilse, israfın ne olduğunu açıklar mısınız?

Geçtiğimiz günlerde “israfın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz, israf konusunda karnemiz kırık, belediye başkanı da, milletvekili de israf etmeyecek” diyen Bülent Arınç’ın şimdi seçim sonrası oda ve personel tahsisi talebinde bulunması hakkında ne düşünüyorsunuz? İsraf ve tasarruf sizler için geçerli değil midir?

Yeniden Milletvekili olmayacağı hususunda, geçtiğimiz aylarda “biraz dinlenelim” diyen Bülent Arınç TBMM Başkanlık Divanı’nın eski başkanlara oda ve personel tahsisine ilişkin olarak da “ne lafı olacak, üç gün konuşurlar dördüncü gün biter bu dönemin bir şerefi olsun” demiş midir? O halde kendisi için TBMM lüks bir dinlenme tesisi vazifesi de mi görecektir?

AKP’de 3 dönem kuralına takılan diğer Bakan ve Milletvekillerinden bize de oda ve personel tahsis edilsin talebi gelmiş midir?

KARSIGAZETE.COM.TR
 

    :

    :

    :

    :

    "TBMM'yi dinlenme tesisi yaptılar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete