​CHP'den, Demirtaş'ın evine 'sehven' polis baskını' tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök "Emniyet, böyle şaşırıp çalışıyorsa, vay halimize..."
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP'Lİ GÖK'TEN, 'ŞAŞKIN' EMNİYET TEPKİSİ...


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın evine "yanlışlıkla" yapıldığı açıklanan polis baskına tepki gösterdi. Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gök, olayın 'yanlışlık' değil 'seçim öncesi bilinçli bir gerginlik yaratma' girişimi olduğunu öne sürdü. Gök, şöyle konuştu:

"YANLIŞLIK DEĞİL GÖZDAĞI"

"Yanlışlığın ötesinde olduğunu düşünüyorum kamuoyunun bildiği bir kişinin böyle kritik ortamda evine bir şekilde, yanlışlıkla gidildiği kanısında değilim.  'Yanlışlık' deseler de ortada gözdağı verme amacı olduğu çok açıktır. Emniyet'ten yapılan açıklama inandırıcı değildir. Kamuoyunun tanıdığı bir kişinin evine şaşırılıp, gidiliyorsa; Emniyet böyle şaşırıp, çalışıyorsa  zaten vay halimize... Ortamı germeye yönelik bir teşebbüs olduğunu düşünüyorum. "

"MERAL HANIM HİÇ ÜZÜLMESİN, YANINDAYIZ..."

Gök, MHP'li Meral Akşener hakkında  ortaya atılan 'kaset' iddiaları için de "Sayın Akşener'ın kimliğini, kişiliğini hepimiz biliyoruz. Bu alçakça iftirayı atanların da kimliğini, kişiliğini biliyoruz. Meral Hanım hiç üzülmesin...

Bu konunun gündemde tutulmasından da hoşnut değilim. Bu alçakça iftira nedeniyle, biz siyaset kurumu olarak Meral Akşener'in yanındayız. Bu alçaklar hep vardır, var olmaya devam edecektir."
değerlendirmesi yaptı.

"SAVCILARA LİNÇ GİRİŞİMİ BAŞLATILDI"

17-25 Aralık savcılarının meslekten ihraç edilmesi hakkında da konuşan Levent Gök, "İddianameyi hazırlayan savcılara yönelik linç girişimi Anayasa'ya da aykırıdır, HSYK Kanunu'na göre de yeri yoktur. Savcılar bağımsızdır, kimse  telkinde bulunamaz." dedi.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​CHP'den, Demirtaş'ın evine 'sehven' polis baskını' tepkisi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete