​"AKP dışında tüm partilerin oyları artıyor"

Seçimler öncesinde Onur Akay'a konuşan CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, önemli açıklamalar yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP seçim destek kampanyası yürüttüğünü iddia ederek, acilen anayasal tedbir kararı alınmasını isteyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Onur Akay’a konuştu.

Çıray, İzmir'de boş koltuklara konuşan Erdoğan'a İzmirlilerin ne demek istediğini anlatırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yüklendi. CHP'li Çıray, 'Cumhuriyet Halk Partimizin oylarında bariz bir yükseliş var. AKP dışındaki partilerin oylarında bir artış göze çarpıyor. Kendi yaptırdığı anketlerde iktidar güçlerini kaybedeceğini anlayan AKP'nin seçim telaşı bundan kaynaklanmaktadır. AKP ile aradaki fark 6-7 puana düştü ve son 15 gün sürprizlerle dolu olacak gibi.' dedi.

İşte o röportaj:

İZMİR'DE ERDOĞAN'IN BOŞ KOLTUKLARA KONUŞMASI İZMİR'İN ÇIĞLIĞIDIR!

Erdoğan’ın, İzmir’de Atatürk Stadyumu’nda düzenlediği mitingin yankıları sürüyor. Erdoğan’ın boş stada konuşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı geçiyordum uğradım. İzmirlilerle de bir hasbihal etsek merhaba desek mukabilinden bir açık hava toplantısı olsaydı analiz yapmayı ve bazı sonuçlar çıkarmayı gerektirmezdi. İzmir Valisi imzasıyla çok sayıda kuruma gönderilen yazıda, “Toplu açılış töreninin coşkulu bir şekilde yapılabilmesi için en yüksek seviyede katılımın sağlanması” istenmesi, AKP İl Başkanlığının yoğun kalabalık oluşturmak için çalışması, İzmir'in neredeyse adım başına yerleştirilen reklam ve davet panoları, sosyal medya, telefon mesajları, sesli aramalar, ücretsiz servis kaldırılması daha sayamayacağımız bir çok araç o sahayı kalabalık yapmak için seferber edildi. Koskoca Türkiye Cumhuriyetini tarafsız temsil etmesi gereken Cumhurbaşkanı Erdoğan boş koltuklara konuştu. İzmir'in ilçesi değil sadece bir semtinin futbol maçı olduğunda tıklım tıklım dolan bir stadyum, fotoğraflarında açıkça ortaya koyduğu gibi bomboştu. Bu boşluk İzmir'in aslında sağır kulakların dahi duyabilecekleri düzeyde bir çığlığıdır. İzmir, Erdoğan'ın niyetlerini ve sözde başkanlık adı altında kurmak istediği rejimin ne olduğunu farkettiğini stada gitmeyerek gösterdi. Bu fotoğrafı seçimlerde tarihi hezimetin en belirgin işareti ve habercisi olarak değerlendiriyorum.

'ERDOĞAN, SEÇİMLERİN MEŞRUİYETİNİ TARTIŞILIR HALE GETİRİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı gibi seçim mitingi yaptığını düşünüyor musunuz?

Cumhurbaşkanı'nın Anayasa ve yasaları ihlâl ederek tarafsızlığını kaybetmesi üzerine tedbir istemiyle AYM'ne başvurdum. Seçimlerin meşruiyetini tartışılır hale getiren Erdoğan'ın bu tutumu partiler üstü bir anlayışla bir hukuk ve demokrasi mücadelesini gerektirmektedir. Cumhurbaşkanı'nın seçim yasaklarını ve Anayasal tarafsızlık yeminin çiğnenmekten genel seçim takviminin sonuna kadar vazgeçmeyeceği her türlü izahtan varestedir. Bu nedenle yurttaşlık görevimin gereği olarak kişisel başvuru hakkımı kullanarak AYM'ne başvurdum. Anayasa Mahkemesi Erdoğan'ı Anayasal sınırlarına çekmelidir.

'BİLAL ERDOĞAN BU ÜLKENİN BABASININ MALI OLMADIĞINI GÖRECEK'

Bilal Erdoğan’ın gizli toplantılarda dikte ettiği eğitim politikalarıyla İzmir’in çocuklarını radikal bir değişime tâbi tutmak istediğini öne sürdünüz. Bu konuyu biraz açar mısınız?

Havuz müteahhitlerinin beslediği bir vakfın başkanı Bilal Erdoğan, başta İzmir Valisi olmak üzere eğitim bürokrasi ile gizli bir toplantı düzenlemiştir. Bu tam anlamıyla bir rezalettir, skandaldır. İzmir’in çağa, dünyaya, Batı medeniyetinin bir parçası olmayı esas alan kolektif ideallerini ve kimliğini yerle bir etmenin eğitimdeki koşullarını hazırlamayı amaçlayan bir saldırıdır. Bu ülkenin babasının malı olmadığını yakında görecektir.

'YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE CHP İKTİDARINDA HAYATA GEÇECEK'

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları 2002-2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi diyebilir miyiz? İşin garip tarafı bunu bir bakan çıkıp TV’de açıkça itiraf etti…

Türkiye ve dünyada hukuk otoritesi olan isimler, Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en fazla delili olan yolsuzluğunun AKP döneminde yaşandığını net bir şekilde ifade ettiler. 17-25 Aralık da AKP yolsuzlukta sobelendi. farklı yalanlarla da çanak çömlek patlamadı. Çareyi kolluk kuvvetlerini, hakim ve savcıları dağıtmakta gördüler. Bazı çanak dibi yalayıcıları görmezlikten gelmeye çalışsa da bu yolsuzluğu yuttaşlarımız da en açık haliyle gördü. Başbakan Yardımcısı sayın Arınç'da yolsuzluk diyemedi, 'İsraf olmasa halktan vergi bile alınmasına gerek yok' diyebildi. Yoksulluğun ve yolsuzluğun olmadığı yaşanabilir Bir Türkiye CHP iktidarında hayata geçecek.

HALKIMIZ OYUNA NAMUSU GİBİ SAHİP ÇIKSIN

Geçtiğimiz dönemlerde CHP’de en büyük sıkıntı sandıklarda yaşandı. Bu kez durum nedir, CHP sandıklara sahip çıkabilecek mi?

Seçimler yurttaşlarımızın tercihlerini en ne biçimde ortaya koymak için yapılır. Seçmenin kararına da bizim arkadaşlarımız saygı duyar. İki oy fazla almak için arkadaşlarımız basit ucuz oyunların içine girmezler. Halkın tercihlerinin doğru tecelli etmesi için görevlerini yaparlar.

Türlü hile ve oyunlarla iktidar ikbali peşinde koşanları gören halkımız haklı olarak bir endişe yaşıyorlar. Sandık güvenliği için Genel Merkez, İl ve İlçe örgütlerimiz gerekli çalışmaları titizlikle yapıyorlar. Tarihi bir önem taşıyan bu Genel Seçimde halkımızın da verdiği oyuna namusu gibi sahip çıkmasını istiyorum.

'AKP DIŞINDAKİ PARTİLERİN OYLARINDA ARTIŞ VAR'

Onur Akay: Elinizde son seçim anketi sonuçları var mı?

Aytun Çıray: Düzenli olarak birden fazla kuruma anketler yaptırıyoruz. Bizim dışımızda tarafsız olarak bazı kesimlerin yaptırdığı anketlerin sonuçlarına da ulaşıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partimizin oylarında bariz bir yükseliş var. AKP dışındaki partilerin oylarında bir artış göze çarpıyor. Kendi yaptırdığı anketlerde iktidar güçlerini kaybedeceğini anlayan AKP'nin seçim telaşı bundan kaynaklanmaktadır. AKP ile aradaki fark 6-7 puana düştü ve son 15 gün sürprizlerle dolu olacak gibi.

Kaynak: Onur Akay/Haber Artı Türk

    :

    :

    :

    :

    "​"AKP dışında tüm partilerin oyları artıyor"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete