Erdoğan halkı HDP'ye ders vermeye çağırdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün iki bürosu bombalanan HDP'yi hedef göstermeyi sürdürdü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’yi işaret ederek, 7 Haziran seçimlerinde “Bölücü terör örgütüne gereken dersi verin” çağrısında bulundu. Erdoğan, “Benim sizden ricam var. Bizi bölmek istiyorlar. Bizi ayrıştırmak istiyorlar. Onun için diyorum ki Samsun'dan öyle haykıralım ki Türkiye duysun.Bu birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaklar. Biz bu işi doğrudan milletin iradesine teslim ettik. Ben buradan Türkiye'ye sesleniyorum. 78 milyon artık bu terör örgütünün güdümündeki siyasi örgüte 7 Haziran'da gereken cevabı verecek misiniz?” dedi.

Erdoğan, Samsun’da katıldığı toplu açılış töreninde konuştu.

-NASIL BİR YENİ TÜRKİYE-

7 Haziran seçimlerinin farklı bir seçim olacağına bir kez daha işaret eden Cumhurbaşkanı, “Önümüzdeki seçimlerde sadece yeni bir Meclis yeni bir Hükümet belirlenmeyecek. 7 Haziran’da nasıl bir Türkiye istiyoruz. Onlarla beraber Türkiye'nin gelecekteki istikameti belirlenecek” dedi.

“Bizi bölmek bizi ayrıştırmak istiyorlar” diyen Erdoğan 7 Haziran’da nasıl bir Türkiye beklentisini ise şu sözlerle anlattı:

"Benim sizden ricam var. Bizi bölmek istiyorlar. Bizi ayrıştırmak istiyorlar. Onun için diyorum ki Samsun'dan öyle haykıralım ki Türkiye duysun.Bu birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaklar. Biz bu işi doğrudan milletin iradesine teslim ettik. Artık yeni anayasa,başkanlık sistemi kaçınılmaz ihtiyaç olarak ülkemizin bünyesinde. Bundan sonra tartışmamız gereken yeni anayasa ve başkanlık sisteminin içeriği olmalıdır."

-"ÜLKEMİZİN İSTİKBALİNE KAST EDENLER BİR ARAYA GELDİ"-

Eski Türkiye özlemi ile ülkenin istikbaline kast edenlerin bir araya geldiğini belirten Cumhurbaşkanı, bunların “Bölücü terör örgütü ile paralel çete” olduğunu söyledi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben buradan Türkiye'ye sesleniyorum. 78 milyon artık bu terör örgütünün güdümündeki siyasi örgüte 7 Haziran'da gereken cevabı verecek misiniz? O musluklardan berrak su akar. Bu gidişte baktım onları değiştirmişler, kan akmıyor. Herhalde yanlışta olduklarını anladılar. Çamur aksa anlarım. Bir yerlerden talimat almışçasına aynı kurumlarımıza hücum ediyorlar. Şimdi HDP ne diyor. ‘Taksim kabemizdir’ diyor. Bizim tek kıblemiz kabemizdir o da Mekke'de. Ondan başka asla. Bunlara gereken dersi vermek lazım.”

-DOĞAN MEDYAYA TEHDİT-

Mısır’da verilen idam cezası ile ilgili bir kez daha Doğan Medya Grubu’nun konu ile ilgili manşetlerini eleştirdi. Erdoğan sert sert sözlerle bir kez daha Doğan Medya Grubu’na seslendi:

“Bizi Mursi'nin akıbeti ile tehdit ediyorlar. Yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanına idam diyorlar. Bizi Mursi'nin aldığı ceza ile korkutuyorlar. Biz medya gruplarını, paralel örgütü iyi biliriz. Biz demokrasi, özgürlük, istikbal diyoruz. Bunların aklında 27 Mayıs'taki cunta darbesi ile işbaşına gelmek var. Bunların aklında Mısır'daki gibi darbe ile yönetimi ele geçirmek, şehitlerin sayısını artırmak var. Ey Doğan Medya grubu bununla bir yere varamazsın. Bununla kendine yaparsın. Unuttuğunuz bir şey var Türkiye eski Türkiye değil. Menderes'in akıbetini, Mursi'nin durumunu örnek göstererek yaptığınız çağrılara cevap umduğunuz yerden değil milletin sinesinden geliyor. Millet ne diyor. ‘Söz de karar da milletin’ diyor. Milletimiz 12 yılda her seçimde aynı mesajı iletti.”

-NİYE GELMİYORSUN TÜRKİYE’YE

Erdoğan’ın hedefinde Ana muhalefet Partisi CHP, muhalefet partileri HDP ve MHP vardı. Muhalefet partilerini eleştirirken, Fethullah Gülen’e de “niye gelmiyorsun” diye sordu.

Erdoğan şöyle dedi:

“Niye gelmiyorsun Pensilvanya’dan? E gel, suçun yoksa gel. Beyefendiye vermişler 400-500 dönüm yer, saltanata bak ya. Hem de Amerika’da. Durmadan da davalar açıyor. Ne kadar da parası var. Bu harcı nereden buluyor? Hale bak. Ve hala bunlara aldanan kardeşlerim var. Ben diyorum ki artık bu aldanmayı bırakın. Biz uluhiyette Allah’tan başka hiçbir güç tanımayız.”

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan halkı HDP'ye ders vermeye çağırdı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete