Bahçeli: 'Valiler, kaymakamlar AKP'nin maşası gibi'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar mitinginin ardından Uşak'a geldi.
Bahçeli için parti Genel Merkezi talimatı gereği, karşılama ve konvoy yapılmadı. Makam aracıyla miting alanına gelen Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı'nda ki Atatürk Anıtı önünde yaklaşık 10 bin kişiye seslendi.

Miting öncesi MHP Uşak Milletvekili adayları Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Gökhan Özoğul ve Muhammet Gür seçmene tanıtıldı. Halkın 19 Mayıs'ı kutlayarak konuşmasına başlayan, 'soykırım' olarak nitelediği 18 Mayıs 1944'de sürgün edilen Kırım Türkleri'ni hatırlatıp acılarını paylaştığını söyleyen MHP lideri Bahçeli, hükümete yüklendi.

'ÇÜRÜME VE KOKUŞMA, HER ALANA SİRAYET ETMİŞTİR'

MHP Lideri Bahçeli, AKP dönemini sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi:

"Milletimiz Lozan öncesine döndürülmek istenmekte, Sevr şartları birer birer önümüze getirilmektedir. Milletimiz açısından çok sancılı ve önemli gelişmelerin yaşandığı geride kalan yıllar karanlık bir devir olarak anılacaktır. Bu dönemde; devlet yönetimi ve siyasal hayatımız yozlaşmıştır. Siyasi hesaplar milli menfaatlere tercih edilmiştir. Milli geleceğimiz, şahsi ihtiraslar için peşkeş çekilmiştir. Devlet kavramı ve kurumları yıkıma maruz kalmıştır. İlkesizlik erdem, taviz siyaset, talan ticaret olarak anılmıştır. AKP'den başlayan çürüme ve kokuşma, toplum ve devlet hayatımızın her alanına sirayet etmiştir. Bu, ahlaki değerlerimizi sarsan bir manevi çöküş sürecini de tetiklemiştir. AKP; Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli güvenliğini, Türk milletinin milli birliğini, bekasını ve refahını, toplumsal huzur ve asayişimizi, çok ciddi ve ağır tehlikelerle karşı karşıya bırakmıştır. Cumhuriyetimizin temel değerleri ancak bir işgal gücünün verebileceği tahribata maruz kalmıştır."

'VAADLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ' VURGUSU

AKP'nin zenginlik, refah, huzur vaatleriyle iktidara gelmesine rağmen sözlerini yerine getiremediğini söyleyen Bahçeli, "Peki sizlere soruyorum; AKP ile ekonomik sorunlarınız tükendi mi? AKP ile yoksulluğunuz azaldı mı? AKP ile yolsuzluklar ortadan kalktı mı? AKP ile emniyet ve asayiş arttı mı?" diye sordu. Mitinge katılanların 'Hayır' diye bağırması üzerine Bahçeli, "Bu cevabı alacağımı biliyordum. Emindim. Çünkü ülkemin neresinde bu ve benzer soruları sorsam her yerde ağız birliği görüyorum. İşte bu hayırlar Türkiye gerçeğinin sesidir. Bütün Türkiye yoksullaşmıştır. Bütün millet fukaralığa ve işsizliğe rehin bırakılmıştır. Herkes sıkıntıdadır. Yolsuzluk büyümüştür. Rüşvet devasa boyutlardadır. Hukuksuzluk korkunç seviyelerdedir. Kanunsuzluk kol gezmektedir. Kaçakçılık, kara para tacirliği ve hırsızlık prim yapmaktadır" dedi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Bahçeli: 'Valiler, kaymakamlar AKP'nin maşası gibi'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete