close

Şarkılar Poyraz Ali için...

​Atipik otizm olan ve annesi Zeynep Bakır ile Bakırköy Kadın Cezaevi’nde büyümek zorunda olan Poyraz Ali için Cezaevi'nin önünde bazı sanatçılar şarkılarını seslendirecekler.
Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Bakır’ın denetimli serbest bırakılması ve sesli oyuncakların cezaevine alınması konusunda verdiği sözlere rağmen hala hiçbir şey yapılmayan Poyraz Ali için 12 Mayıs Salı günü Bakırköy Kadın Cezaevi'nin önünde bir etkinlik gerçekleştirilecek. Sosyal medyada paylaşılan etkinlik  açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

KONU İLE BİREBİR İLGİLENECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

"Bir süredir değişik kamuoyı yaratma çabalarıyla duyurmak istediğimiz bu mağduriyet hikayesi ile ilgili düzenlenen kampanyalar, 10 bnlerce imzaya ulaştığında hükümetin ve Adalet Bakanlığı'nın da dikkatini çekmişti.

Baba Emrah Bakır ile görüşen Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla birebir ilgileneceğini belirtip anne Zeynep'in ve benzeri mağduriyeti yaşayan ailelerin denetimli serbestlikten yararlanması için gereken çalışmaların hızla yapılacağı sözünü verdi.

Ancak geçen zaman bize gösterdi ki verilen sözler sadece seçim öncesi bir zaman kazanma ve bizleri gündem yaratmamamız konusunda oyalama çabasından başka bir şey değil.

 BEBEĞİN ÖNCELİKLİ İHTİYACI ÖZGÜRLÜKTÜR

3.5 yaşında Atipik Otizmli bir bebeğin öncelikli ihtiyacı özgürlüktür. Daha fazla uyarıcı ve sınırlandırılmamış bir dünyada gelişimi hızlanabilecekken, dört duvar arasında kalmak zorunda bırakılması, Poyraz Ali'nin gelecek yıllarını da karartmaktadır.

12 Mayıs Salı günü Bakırköy Kadın Cezaevi önüne, sanatçı dostlarımızve duyarlı insanlarla birlikte şarkılarımızı cezaevlerindeki özel eğitime ve rehabilitasyon ihtiyacı olan ve tüm hasta çocuklar için söyleyeceğiz."

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Şarkılar Poyraz Ali için..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete