'Saray da VPN kullanmıştır'

Tüm Türkiye Twitter yasağıyla uğraşırken Cumhurbaşkanlığı Twitter hesabından tweet atıldı.
Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın, DHKP-C militanlarınca rehin alındığı âna ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine önceki gün Twitter ve YouTube’a yasak getirilmişti.

Twitter’ın yasaklı olduğu saatlerde Cumhurbaşkanlığı’nın @tcbestepe adlı hesabından Tweet atıldı.

Yasağı delen Cumhurbaşkanlığı Resmi Twitter hesabı, Sözcü İbrahim Kalın’ın “Bölgemizde mezhep çatışmasının önüne geçmek için el birliğiyle çalışmalıyız” açıklamasını iki milyonu aşkın takipçisiyle paylaştı.

Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının sisteme giremediği saatlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter’ın, Savcı Kiraz’a ait görüntüleri kaldırmaması nedeniyle yasaklandığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı’na ait resmi hesabın, Twitter’ın engelli olduğu 19:00 sıralarında uygulamaya, daha önce Taraf’ta çıkan ve servis sağlayıcılara yasaklanması yönünde talimat verildiği VPN hizmetiyle bağlandığı tahmin ediliyor.

“BENİ KİM DİNLEDİ DEMESİN”

Cumhurbaşkanlığı’nın yasağı delmesiyle ilgili görüşünü aldığınız bilişim uzmanı Füsun Nebil Taraf’a şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı bunu bir önceki yasakta da yapmış ve ‘Siz neden giremiyorsunuz, ben Twitter’a girebiliyorum’ demişti.

Cumhurbaşkanı’nın, kendi getirdiği yasağa uymaması gerçekten çok ilginç bir durum… Bu hesap Twitter’a bağlanmak için büyük ihtimalle VPN kullanmıştır.

Pek çok VPN hizmeti veren şirketin istihbarat örgütlerine çalıştığı aşikâr. VPN kullanarak şifrenizi yazarsınız sonra bir bakmışsınız o şifreler Rusya’da ya da İran’da birinin önüne gitmiş. Cumhurbaşkanı’nın bu tür imkânları başkasına verip, sonra ‘Telefonlarımı kim dinledi’ demesi kabul edilemez.”

Kaynak: Tunca Öğreten / Taraf gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "'Saray da VPN kullanmıştır'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete