Demirtaş: "Erdoğan ile Davutoğlu o konuda anlaşamıyor"

Birbiri ardına yaşanan liste krizlerinden hemen sonra Demirtaş'tan çok dikkat çekici bir iddia daha geldi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

"CUMHURBAŞKANI DA BAŞBAKAN DA KAFASINA GÖRE İSİM BELİRLİYOR"


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis'te gazetecilerle  sohbet etti. Seçime ve sürece ilişkin değerlendirmeler yapan Demirtaş, sürecin devam ettiğini ancak Davutoğlu ile Erdoğan'ın bazı başlıklarda anlaşamadığını söyledi. 

İzleme Heyeti konusunda AKP ile Cumhurbaşkanı tarafından heyetteki isimlerin kim olacağına dair ayrı ayrı listeler hazırlandığını ve bu konuda uzlaşı olmadığını belirten Demirtaş,

"Bir sonraki İmralı ziyaretine İzleme Heyeti de dahil olursa müzakereler başlamış olacak. Müzakereler başlarsa kongrenin (silahsızlanma kongresi) toplanma tarihi de netleşir" diye konuştu. 

"Cumhurbaşkanı da Başbakan da kafasına göre liste hazırlıyor. Hem gözlemci heyeti isimleri hem adaya gidilip/ gidilmemesi  konusunda uzlaşamıyorlar." ifadesini kullanan Demirtaş, ”sürecin durumu bizden kaynaklı değil. AKP'nin kendi içindeki sorunlarından kaynaklı." dedi. 

"ÇÖZÜM SÜRECİ BUZDOLABINA KALDIRILMADI"

"Çözüm süreci buzdolabına kaldırılmış değil." yorum yapan HDP Eş Başkanı, sürecin başarısının ise HDP'nin seçimdeki başarısına kilitlendiğini vurguladı. "Seçim sürecinde İmralı'ya gidiş gelişler olabilir, olmalıdır... " dedi. 

AKP, TEK BAŞINA İKTİDARI KAYBETMENİN SINIRINDA


Seçime yönelik soruları da yanıtlayan Demirtaş, AKP'nin tek başına iktidarı kaybetmenin sınırında olduğunu öne sürdü. Demirtaş, "HDP için baraj sorunu ortadan tamamen kalktı diyemem. AKP'de ciddi düşüş var. Biz baraj sınırında, onlar iktidardan düşme sınırında." değerlendirmesi yaptı. 

HDP'NİN SEÇİM BİLDİRGESİ 21 NİSAN'DA

Partisinin seçim bildirgesinin 21 Nisan'da açıklanacağını duyuran Demirtaş, "seçim müziğine katkınız olmuş, nasıl bir katkı?" sorusuna "sürprizi bozmayın" yanıtı verdi. 

"ÖCALAN VE TAN TÜRKİYE GERÇEĞİ"

Demirtaş, HDP'nin aday listesini 'çok sesli ve kültürlü, Türkiye gerçekliğinin yansıması' sözleriyle tanımladı. "Dilek Öcalan da çok seslilik, çok kültürlülüğümüzün örneğidir. Türkiye  gerçekliğinin bir parçasıdır, aykırı değildir...  Altan Tan da Türkiye'nin gerçeği..." yorumu yaptı. 

"AKP LİSTESİNDE CUMHURBAŞKANININ AĞIRLIĞI VAR"

AKP'nin milletvekili aday listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkisi olduğunu söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanının ağırlığının olduğu anlaşılıyor. Tanıdıklardan, akrabalardan oluşturulan bir aday listesi. Renksiz, donuk bir aday profili var. Adaylıktan çekilmeler de kendi iç tartışmalarından kaynaklanır.  Gemiler batarken bu işler böyledir. 

KAMPANYAMIZ 'YENİ BİR YAŞAM' ÜZERİNE KURULU

"Barajı aşabileceğimize dair umudumuz her an daha da büyüyor. Ben aşabileceğimizi ve o sınırda olduğumuzu söyleyebilirim. Kampanyamız yeni bir yaşam üzerine kurulu. Türkiye artık yeni bir yaşamı özledi. Tansiyonu asla yükseltmeyeceğiz, çok barışçıl, son derece demokratik, neşeli cıvıl cıvıl bir kampanya yapmayı düşünüyoruz.

İnsanlar artık gerilimden bıktı. Bunu seçim kampanyasında kullanıp, seçim sonrasında da kalıcı hale getirmek istiyoruz. Kamplaşmaları, kutuplaşmaları ortadan kaldıracak bir anlayışı ana akım siyasete oturtmayı hedefliyoruz. "

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş: "Erdoğan ile Davutoğlu o konuda anlaşamıyor" " hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ